Karhulle vihdoin vierasvoitto – ”Homma toimi molemmissa päissä kenttää”

Karhu nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa kukistamalla KTP:n 83-71. Päävalmentaja Sami Toiviainen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

Viikolla JD Weatherspoon joutui lähtemään takaisin Yhdysvaltoihin ja parillakin pelaajalla oli vielä pieniä loukkaantumisia, joten alkuasetelmat eivät olleet karhulaumalle suotuisia.

Torstaina maahan ja Kauhajoelle saapunut uusi vahvistus Lance Williamsin vapautuspaperit saapuivat perjantaina, joten mies oli edustuskelpoinen ottelussa. Sami Toiviainen antoikin miehelle pari minuuttia peliaikaa, mutta sen suurempaa kuvaa uuden sentterin osaamisesta ei ottelussa saatu. Karhun hyökkäyspeli oli nyt liikkuvaa ja palloa sekä vastuuta jaettiin eri pelaajille. Tästä kertoo myös 22 tilastoitua syöttöä (KTP 10). Karhu myös osui tarkasti bonuskaaren takaa (3p 44 %) ja pysyi hyvin mukana levypallotaistelussa, vaikka KTP oli niissä parempi 44–41. Karhu paransi levypallopelaamista toisella jaksolla, eikä vastustaja saanut enää lisäyrityksiä korin tekoon. Samuli Vanttaja (15/1) jatkoi erinomaisia esityksiä ja palkittiin vieraiden parhaana.

– Aloitimme pelin tänään erittäin hyvin ja homma toimi molemmissa päissä kenttää, Toiviainen kertasi peliä Karhun sivuilla.

– Toisella neljänneksellä Kotka tuli astetta aggressiivisemmin ja he pääsivät lähemmäs. Kokonaisuutena olimme pelin päällä koko 40 minuuttia. Päästettiin KTP 7-8 pisteeseen, mutta ei tullut paniikkia missään vaiheessa. Antti Kanervo naulasi siihenkin paikkaan tärkeän kolmosen. Olen tyytyväinen ensimmäiseen vierasvoittoon. Williams sai ensimmäiset minuutit, mutta siinäkin taisi olla pari liikaa. Hänen todellinen kuntonsa nähdään nyt harjoituksissa ja pelissä Kobria vastaan, Toiviainen kertoi uuden sentterin tilanteesta.

Karhu jatkaa Korisliigaa tapaninpäivänä, jolloin on vuorossa kauden toinen vierailu Kobrien pesään. Paikallisottelut jatkuvat heti sunnuntaina, kun lapualaiset tekevät vastavierailun karhuluolaan. Kaksi voittoa Kobrista ei tule helpolla, mutta niille Karhu voisi nousta uhkaamaan jo sarjan kärkeä.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.