Biisonien hyvä taistelu ei riittänyt VTB-liigan sarjapisteisiin Saratovissa sunnuntaina, sillä Avtodor kuittasi pinnat pistein 85–75.

Bisons pelaa kuitenkin vielä yhden ottelun ennen joulutaukoa, kun tiistaina vastaan astelee TsSKA.

Moskovan ylpeys johtaa VTB-liigaa ylivoimaisella rekordilla. Yhdestätoista ottelusta vain yksi tappio on saldo, josta muut ovat voineet vain haaveilla. Ainoa kauneusvirhe tuli Nižni Novgorodia vastaan lokakuun loppupuolella. Jos Avtodorin neljän pelin voittoputki oli ennen sunnuntaita vähintään tyydyttävä, on TsSKAn kahdeksan ottelun mittainen tappioton jakso omaa luokkaansa. Biisonien voitto Moskovassa olisikin melkoinen temppu, sillä TsSKA ei ole hävinnyt vielä kertaakaan kotonaan kuluvalla kaudella.

Ranskan maajoukkueen takamies Nando de Colo johtaa joukkueensa pistetilastoa 17,9 pojon keskiarvolla. Parhaan levypallomiehen Nikita Kurbanovin alhainen keskiarvo (5,5) ei kerro niinkään TsSKAn huonoudesta levypalloissa vaan ennemminkin koko joukkueen panoksesta levypallopelaamisen eteen. Milos Teodosicin syöttötilasto 5,9 sen sijaan luo kuvaa yhdestä Euroopan parhaista takamiehistä. Itse asiassa de Colo yhdessä Teodosicin kanssa muodostaa yhden Euroopan kovimmista takakentistä, ehkä jopa parhaan?

Edellä mainittujen lisäksi TsSKAn rivejä komistavat muun muassa Kyle Hines, Cory Higgins ja Vitaly Fridzon. Aaron Jackson on tällä hetkellä loukkaantumisen vuoksi sivussa, joten häntä ei nähtäne Biisoneita vastaan tiistaina.

Ottelu pelataan Moskovassa tiistaina 22.12. klo 18 Suomen aikaa.

Lähde: Bisonsin verkkosivut