Joulun juhliminen päättyy nopeasti, kun Kobrat palaa sorvin ääreen jo tapaninpäivänä. Edessä on kauden tähän asti odotetuimmat ottelut, kun paikallisvastustaja Karhu saapuu ensin Lapualle Tapaninpäivänä 26.12 ja heti perään 27.12 joukkueet kohtaavat Kauhajoella.

Karhu on sarjassa neljäntenä 9 voitolla ja 6 tappiolla. Karhu on ollut kotonaan voittamaton 8 pelaamassaan ottelussa, mutta vieraissa on ollut vaikeampaa ja ensimmäinen vierasvoitto tulikin edellisellä kierroksella, kun Kotka kaatui varsin ylivoimaisella esityksellä numeroin 83-71.

Kobrat ja Karhu ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen, kun Korisliigan avauskierroksella Kobrat oli kotonaan parempi varsin selvin numeroin 89-64.

Kobrat on voittanut viimeisestä 5 ottelustaan 2. Edellisistä kolmesta ottelusta tuli tappiot 2 x Katajaa vastaan ja kerran Nokiaa vastaan. Sitä ennen joukkue oli kolmen ottelun voittoputkessa, joista 2 otettiin vieraissa.

Kobrat onkin jostain syystä ollut parempi vieraissa (4 voittoa) kuin kotikentällä, jossa voitot on saatu vain Kotkasta ja avauskierroksella Karhusta. Tuota saldoa onkin nyt sitten hyvä lähteä parantamaan.

– Karhu on pelannut hyvin viime aikoina ja onkin ollut sarjan paras kotijoukkue. Vieraissa on ollut vaikeampaa, mutta edellisellä kierroksella sekin taika murtui, kun se kaatoi Kotkan varsin ylivoimaisesti. Karhulla on erittäin hyviä heittäjiä ja siihen meidän on kiinnitettävä huomiota. Karhu pelaa myös hyvää pick and roll -peliä, johon on myös löydettävä lääkkeet. Meillä on ollut muutama huonompi ottelu ja nyt onkin suunnan muutoksen paikka. Joukkue on pitkästä aikaa melkein terve ja pääsemme otteluun hyvistä lähtökohdista. Meillä joutui muutama pelaaja hiukan liian koville ja uskon, että tämän huilin jälkeen, kaikki on taas kunnossa. Nämä ottelut ovat aina kauden upeimpia, joista myös pelaajat nauttivat, toteaa Kobrien päävalmentaja Derrick Crayton lapualaisten sivuilla.