Kauhajoen Karhu oli vuoden viimeisenä viikonloppuna kahdesti kilpailijaansa Lapuan Kobria parempi. Sunnuntaina joukkueiden välinen ero oli peräti 31 pistettä, kun Karhu antoi kyytiä lapualaisille luvuin 100-69.

Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen oli tyytyväinen etenkin joukkueensa hyökkäyspään leveyteen.

– Ensimmäisellä kympillä Peltokangas ja Turja toivat Kobrille tehoja penkiltä, mutta en ollut siitä huolissani. Teimme pienen muutoksen puolustamiseen ja se toimi. Lisäksi ekan ja tokan kympin välissä päätimme, ettemme enää puhu tuomareille ja aloimme puolustamaan pelisuunnitelman mukaan. Levypallot jäivät hyvin meille, joten pääsimme juoksemaan. Davis ja Kanervo tekivät alle 10 pistettä, mutta silti kuusi kaveria pääsi yli 10 pisteen, joten hyökkäys toimi erinomaisesti. Puolustuksessa onnistuimme Jonesin kanssa tänä viikonloppuna. Eilen hänelle tuli 22 pelitilanneheittoa ja tänään hän jäi 10 pisteeseen. Tästä lähdetään valmistautumaan Kouvojen kaatoon, Toiviainen miettii Korisliigan verkkosivuilla.

Kobrien päävalmentaja Derrick Crayton näki joukkueensa pelissä puutteita.

– Karhu pelasi toisesta neljänneksestä alkaen erittäin hyvin. Me emme liikuttaneet palloa tarpeeksi, joten emme saaneet hyviä tekopaikkoja. Puolustuksesta puuttui kommunikointi. Olen vilkuillut Karhun tapaa liikuttaa palloa hyökkäyspäässä ja siihen meidän pitäisi myös pystyä. Meidän vahvistukset eivät ole niin kokeneita kuin vastustajan omat, joten heillä on vielä oppimista euro-pelitavassa. Kausi on ollut vuoristorataa, mutta nyt yritämme kääntää kurssin taas ylöspäin. Yritetään olla askel askeleelta parempia, Crayton sanoo.