Loimaa Bisonsia edustava Ville Mäkäläinen, 30, pelasi keskiviikkona Lapualla Korisliigan runkosarjassa 400. ottelunsa.

Hänen nimensä oli ensi kertaa pöytäkirjassa pääsarjaottelussa marraskuussa 2001, kun Mäkäläisen kasvattajaseura Namika Lahti kohtasi Forssan. Käynnissä oleva kausi on Mäkäläiselle liigassa 14:s.

Liigaurallaan Mäkäläinen on voittanut kaksi Suomen mestaruutta, kolme hopeaa ja yhden pronssin. Namika Lahden ja Bisonsin lisäksi hän on edustanut KTP-Basketia ja Espoon Honkaa. Kauden 2009/10 Mäkäläinen pelasi brittiliigassa Worthingin paidassa.

Kotoisessa Korisliigan runkosarjassa Mäkäläinen on heittänyt nyt 3058 pistettä (keskiarvo 7,6). Hänen yhden ottelun ennätyksensä ovat 32 pistettä, 15 levypalloa ja 9 syöttöä. Ville Mäkäläinen valittiin 2007 liigan kehittyneimmäksi pelaajaksi ja vuonna 2014 parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi.

Miesten maaotteluita Mäkäläisellä on tilillä 10 ja nuorten maaotteluja 42.