Vilpas saa kotikentälleen vastaansa sarjajohtaja Joensuun Katajan, jonka rekordi on 14 voittoa 18 ottelusta.

Hallitseva Suomen mestari on ainoa joukkue, jota Vilpas ei ole tällä kaudella pystynyt kukistamaan. Kataja ei pääse otteluun aivan freshinä, sillä se pelasi myöhään keskiviikkona Israelissa FIBA Europe Cupin ottelun Maccabi Rishon LeZionia vastaan. Joensuulaisten hyvästä taistelusta huolimatta isännät osoittautuivat 11 pistettä paremmiksi. Kataja lensi Suomeen torstaina eikä lähtenyt välillä kotilakanoiden väliin, vaan saapuu perjantaina Saloon Kisakallion urheiluopiston kautta.

Vilpas pääsee viikon ainoaan otteluunsa kolmen kotivoiton putkessa. Se on voittanut kauden 21 ottelustaan yhdeksän, mutta huomio kannattaa kiinnittää viime aikojen tapahtumiin. Se kaatoi loppiaisena sarjakakkosen Kouvolan Kouvot 81-73 ja joulukuun loppupuoliskolta on muistissa komeat kotivoitot Pyrinnöstä (83-63) ja Loimaan Bisonsista (58-57). Vaikean alkukauden jälkeen Salohallista onkin muodostunut paikka, josta pisteitä ei niin vain käydä pokkaamassa.

Kataja onkin ainoa joukkue, jota Vilpas ei ole onnistunut tällä kaudella kukistamaan. Lokakuussa Salohallissa peli päättyi vierasvoittoon 73-81 ja se ratkesi Lamayn Wilsonin (20) ja Teemu Rannikon (15) koviin yksilösuorituksiin. Marraskuun lopulla Joensuussa se voitti selkeämmin 89-71 ja edellä mainitun kaksikon lisäksi Trevis Simpson (17) ja Tommi Huolila (12) olivat vahvasti

– Kataja on erinomainen joukkue, josta löytyy urheilullisuutta, heittovoimaa ja sarjan paras takapelaaja. Erittäin vaikeasti puolustettava joukkue ja Teemu Rannikon pelinjohtoa on pystyttävä häiritsemään. Kyse on oikeista valinnoista puolustuspäässä. Nokialla nilkkansa loukanneen Ville Hännisen kanssa edetään päivä kerrallaan. muuten porukka näyttää terveeltä, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki arvioi salolaisten sivuilla.