Kauhajoen Karhu vei lauantaina sarjapisteet BC Nokiaa vastaan tiukan kamppailun jälkeen. Karhu oli lopulta kyvykkäämpi luvuin 89-81.

Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen antoi vastustajalle krediittiä kamppailusta ja nosti esille parin oman joukkueensa pelaajan esitykset.

– Nokia on hyvä koripallojoukkue ja meille hankala vastustaja, kuten tasaiset pelit ovat osoittaneet. Labovicin tulon myötä he ovat entistä parempi joukkue. Ekalla jaksolla peli oli välillä ok ja välillä ei. Kun heitto ei tippunut, niin pelaaminen oli hankalaa. Emme päässeet käyttämään isoja pelaajia hyväksemme, sillä heillä oli kokoa vastata meidän alapelaajiin. Puoliajan jälkeen saimme kasaan 53 pistettä ja vaikka hyökkäys ei ollut parhaassa terässä, se riitti voittoon. Viimeiset minuutit olimme erinomaisia, kun teimme pienen muutoksen puolustamiseen. Cade Davis astui esiin viimeisellä kympillä ja Lance Williams auttoi meitä molemmissa päädyissä. Nokia oli parempi irtopalloissa, mutta niissäkin paransimme toisella jaksolla. Kun olemme nyt saaneet treenata, niin peliin on tullut rauhallisuutta, mikä näkyy tiukissa tilanteissa, arvioi Toiviainen Korisliigan verkkosivuilla.

Nokialaisten päävalmentaja Oliver Vidin sen sijaan manaili etenkin joukkueensa turhia menetyksiä.

– Tiesin, että tästä tulisi vaikea peli. Karhu sai muutamia arvokkaita hyökkäyslevypalloja ja meille tuli aivan liikaa menetyksiä. Erityisesti lopussa nuo menetykset satuttivat meitä. Molemmat joukkueet olisivat voineet tänään voittaa, mutta Karhu oli lopulta parempi ja he ansaitsivat voiton. Meidän pitää vielä pelata paremmin yhteen ja siihen tarvitsemme lisää treeniä. Tarvitsemme lisää aggressiivisuutta puolustamiseen. Herrala oli tänään hyvä ja ehkä hänen olisikin pitänyt pelata lopussa. Meidän tavoite on yhä sarjapaikan varmistaminen ja kun se on varmistettu, voidaan tavoitella paikkaa pudotuspeleissä, Vidin pohti.