Sudenpentujen superkesän EM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin tänään Saksan Münchenissä. 20-vuotiaiden miesten kesän kotikisojen alkulohkossa pelaavat Suomen lisäksi huippumaat Espanja, Ranska ja Israel. 20-vuotiaiden EM-kisat pelataan Helsingissä 16.-24.7.2016.

20-vuotiaiden EM-kisoissa pelaa Euroopan 16 parasta maata. Kisat pelataan Helsingissä kahdella pelipaikalla; Helsingin Jäähallissa ja Pasilan Urheiluhallissa. Yhdeksänpäiväinen EM-turnaus käynnistyy 16.7. ja päättyy 24.7.2016 tulevan Euroopan mestarin juhliin.

Suomen 20-vuotiaat miehet nousivat viime kesänä Euroopan A-divisioonaan voittamalla historiallisesti B-divisioonan EM-turnauksen ensimmäisenä suomalaisena juniorimaajoukkueena kautta aikain.

Suomi arvottiin kolmoskorista samaan B-lohkoon maineikkaiden koripallomaiden Espanjan, Ranskan ja Israelin kanssa. A-lohkossa taas kisaavat Turkki, Unkari, Saksa ja Liettua; C-lohkossa Serbia, Slovenia, Ukraina ja Latvia; sekä D-lohkossa Italia, Ruotsi, Belgia ja Tšekki. Jokaisesta lohkosta neljä joukkuetta etenevät pudotuspeleihin, jonka voittaminen tai häviäminen määrittelee, että pelaako joukkue sijoista 1-8 vai 9-16.

-Tunnelmat ovat odottavat ja innostus jo tässä vaiheessa suurta. Kotikisat ovat suuri mahdollisuus pelata korkeatasoista koripalloa omien fanien edessä ja kovassa seurassa. Lupaan, että laitamme kaikkemme likoon ja nautimme mahdollisuudesta, jonka kotikisat meille tarjoaa, 20-vuotiaiden miesten päävalmentaja Anton Mirobylov kommentoi.

– Mikäli ei uskalla unelmoida, ei myöskään uskalla voittaa. Lohkomme kaksi isoa ovat Espanja sekä Ranska ja Israelkin huippumaa. Unelmoimme useammasta voitosta jo alkulohkossa.

A-divisioonan EM-kisoissa pelaavat 20-vuotiaiden miesten lisäksi 18- ja 16-vuotiaiden poikien maajoukkueet. 18-vuotiaiden poikien B-lohkossa Suomen seurana pelaavat Turkki, Saksa ja Kreikka. Kisat pelataan 30.7-7.8. Turkin Samsunissa.

Jos 18-vuotiaiden maajoukkueen lohkossa on 20-vuotiaiden miesten tapaan huippumaita, niin 16-vuotiaiden poikien alkulohko ei siitä kalpene. Puolan Radomissa 12.-20.8. Suomi saa vastaansa Kreikan, Serbian ja Viron.

– Arvonta oli mielenkiintoinen. Saimme poikien puolella vastaan perinteisiä koripallomaita maanosamme huipulta. 16- ja 18-vuotiaat pojat pelaavat lohkoissaan traditionalisempaa balkanilais-helleeniläistä voimakoripalloa vastaan, kun taas 20-vuotiaat saavat vastaansa hiukan toisenlaisia pelikulttuureita. Hieno ja haastava kattaus koripalloa luvassa nuorille pelaajillemme, arvonnoista tavoitettu nuorten olympiavalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.

Suomen 18-vuotiaat tytöt taas lähtevät hakemaan nousua A-divisioonaan Bosnia-Hertsegovinassa 23.-31.7 pelattavissa B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen seurana A-lohkossa mittelevät emäntämaa Bosnia-Hertsegovina, Portugali, Romania ja Islanti.

16-vuotiailla tytöillä taas astelee vastaan Romanian Oradeassa 5.-14.8. pelattavissa B-divisioonan EM-kisoissa Skotlanti, Bulgaria, Englanti, Irlanti ja Bosnia-Hertsegovina.

– Aina jos pelaamme B-divisioonassa on tavoitteena nousta A-divisioonaan. Tällä hetkellä tytöissä tilanne on tämä. Samalla tavalla kuin poikienkin puolella, tavoitteena on kehittyä kilpailemalla parhaita vastaan.

 

Lähde: Koripalloliiton tiedote