Korisliigassa pelaava Salon Vilpas on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa Juho Nenosen kanssa.

Viime kesänä Lapualta Saloon muuttanut Nenonen pelaa jo yhdettätoista kauttaan koripallon pääsarjassa ja on yksi liigan kokeneimmista pelaajista. 28-vuotias Nenonen on ollut tällä kaudella Vilppaan tehokkain kotimainen pisteissä (11.9) ja levypalloissa (5.9).

Vilppaassa kapteenin jatkosopimus otetaan luonnollisesti vastaan suurella tyytyväisyydellä.

– Harvoin on pelaaja saanut vajaassa puolessa vuodessa koko seurayhteisöä puolelleen kuten Nenonen. Hän on omalla positiivisella luonteellaan ja olemuksellaan vakuuttanut niin seuraihmiset kuin fanitkin. Juhon jatkosopimus antaa Vilppaalle vankan pohjan rakentaa ensi kaudelle iskukykyistä joukkuetta. Tämän tason pelaajia Suomessa ei ole liikaa, toteaa Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen seuran sivuilla.

202-senttinen laitahyökkääjä on pelannut Vilppaan lisäksi kolme vuotta Tapiolan Hongassa, kuusi vuotta Joensuun Katajassa sekä yhden kauden Lapuan Kobrissa. Joensuun aikana Nenonen opiskeli itsensä ekonomiksi ja on edelleen mukana Itä-Suomen yliopiston toiminnassa toimien mm. urheilujohtamisen luennoitsijana.

Nenosella on palkintokaapissa kaksi Suomen mestaruutta, neljä SM-hopeaa sekä yksi SM-pronssi. Suomen cupin Hongan kasvatti on voittanut kerran.

– Olen ollut todella tyytyväinen siihen, miten Vilppaassa asiat on hoidettu ja yhteistyö on sujunut todella hienosti. Organisaatio, valmennus ja fasiliteetit ovat aivan maan kärkipäätä, joten olen viihtynyt täällä enemmän kuin hyvin.

Miksi tein kahden vuoden jatkosopimuksen on usean tekijän summa. Siinä merkkaavat niin joukkue, organisaatio, taloudelliset tekijät ja tietysti mahdollisuus kehittyä pelaajana. Olen useana viime kautena miettinyt eri vaihtoehtoja ja se paketti, jonka Vilpas on minulle tarjonnut, on niin hyvä että ei tarvitse odottaa kevääseen saakka.. Näen, että Vilppaalla on saumat nousta Korisliigassa uudelle tasolle jo tänä vuonna, mutta myös tulevina kausina, Nenonen toteaa jatkosopimuksestaan.

Yksi tärkeä syy Saloon jäämiseen tulee suoraan katsomosta.

– Ja täysin rehellisesti sanottuna se buumi ja tunnelma, jonka meidän kannattajamme ovat saaneet aikaan, vaikutti myös tähän päätökseen. Se saa minut uskomaan, että Salosta voi kasvaa seuraava suomalainen koripallokaupunki. Siinä minä haluan olla mukana, heittämässä mukaan omat kolmoseni. Minut on otettu Salossa hienosti vastaan ja olen siitä todella kiitollinen. Ennen kuin tulin tänne, niin monet pelottelivat Salon olevan kuihtuva kylä. Ne pelot ovat osoittautuneet täysin aiheettomiksi. Olen viihtynyt Salossa ja tulen varmasti viihtymään täällä myös seuraavat kaksi kautta – kuka tietää pidempäänkin, arvioi Nenonen.