Bisons palaa ”normaaliin” päivärytmiin ja pelaa tulevalla viikolla kolme ottelua. Ensimmäinen vastus odottaa jo maanantaina, kun suomalaisten ehkäpä parhaiten tuntema venäläisjoukkue Himki isännöi Biisoneita Moskovassa.

Suomalaisten Himki-tuntemukselle on luonnollisesti nationalistiset perusteet. Susijengin ykköstykki Petteri Koponen edustaa moskovalaisseuraa jo neljättä kautta. Tällä kaudella Koponen on esiintynyt erinomaisesti sekä VTB-liigassa että Euroliigassa. VTB:ssä takamies on tällä hetkellä tammikuun Allstar-viisikossa toiseksi korkeimmalla teholukemalla (30,0!). Himkin kovuudesta kertoo, että toinenkin joukkueen pelaaja on löytänyt tiensä tähdistöviisikkoon. Josh Boone, liigan paras levypallomies (ka 11,5), pitää hallussaan sentterin tonttia 19,5:n tehoilla.

Isäntien tehot eivät nojaa pelkästään tähdistökaksikkoon. Koponen itse asiassa soittelee takamiesten kolmatta viulua Tyrese Ricen ja Euroopan parhaiten palkatun koripalloilijan Aleksei Shvedin (3,4 milj. euroa/vuosi) takana. Shved on joukkueensa paras pistemies (17,1 per peli), kun taas Rice on paras syöttöjen antaja (6,6 per peli). Korin alla Boonelle apuja tarjoilee James Augustine (208 cm/ 104 kg), Tyler Honeycutt (203 cm/ 90 kg) ja montenegrolainen Marko Todorovic (210 cm/111 kg).

Biisonien ja Himkin ensimmäinen kohtaaminen syksyllä päättyi moskovalaisten voittoon lähes 20 pisteellä (62–81). Tälläkin kerralla VTB:ssä kolmantena olevaa Himkiä voi pitää ennakkosuosikkina. Himkin voittoprosentti 15 ottelustaan on tasan 80.

Bisons sai rutkasti harjoitusaikaa tällä viikolla. Ensimmäinen kunnon harjoitusviikko kuukausiin näkyi heti, kun Pyrintö kaatui vakuuttavan puolustuspelin jälkeen kymmenellä pisteellä. Samanlaista, jopa asteen kovempaa, uhrautumista tarvitaan myös Himkiä vastaan. Erityisen ilahduttavaa oli nähdä Ilari Seppälän palautuneen lähes loukkaantumista edeltäneelle tasolleen. Myös Matias Ojalan taisteluvalmius nosti suupielet muikeaan virneeseen.

Peli alkaa Suomen aikaa klo 18.30.