Kolmesti Korisliigan vuoden valmentajaksi valittu Pieti Poikola on Kouvojen seuraava päävalmentaja. Seura ja Poikola ovat solmineet 1+1 -vuotisen sopimuksen seura tiedottaa verkkosivuillaan.

Poikola on kuusi vuotta seuraa valmentaneen Jyri Lehtosen seuraaja, joka aikoo jäädä kauden jälkeen sapattivapaalle.

38-vuotias Poikola on innoissaan paluusta Korisliigavalmentajaksi. Päätös alkoi kypsyä jo syksyllä Kouvojen tiedusteltua miehen halukkuutta palata kasvattajaseuraansa.

– Kävin syksyllä Mansikka-aholla kommentoimassa peliä Yleisradiolle. Sitä ennen minulle oli jo heitetty ajatus valmentaa Kouvoissa ja katselin vähän sillä silmällä ihmisiä ja tunnelmaa. Ajatus Kouvolassa valmentamisesta alkoi tuntua hyvältä. Tampereella opin, kuinka paljon hyvää seurauskollisuus voi tuoda ja siksikin on mukava palata kasvattajaseuraan. Asuin loppusyksystä vaimoni kanssa toista kuukautta Kouvolassa. Viihdyimme Kouvolassa hyvin ja sillä oli luonnollisesti iso merkitys päätökseeni, kolmesti Tampereen Pyrinnön Suomen mestariksi luotsannut Poikola miettii.

Kouvojen laadukas kotimainen pelaajarunko oli miehelle iso motivaattori.

– Näen Kouvot hienona haasteena ja seurana, jossa on mahdollisuutta tavoitella mestaruutta. Kotimaisessa rungossa on hieno sekoitus lahjakkuutta ja kokemusta. On etuoikeutettua saada valmentaa huippulahjakkaita pelaajia, joille polte harjoitteluun tulee sisältä. Eturivin takana on myös lupaavia pelaajia, mikä on todella tärkeää, sillä laadukas harjoittelu ja sen kautta tuleva liigamenestys edellyttää 12-15 pelaajan syvyyttä, hän sanoo.

Kouvojen puheenjohtaja Sami Pousi ei myöskään peittele tyytyväisyyttään valmentajakiinnityksestä.

– Tarjolla olevista vaihtoehdoista Pietin meriitit olivat omassa luokassaan. Meille oli myös tärkeää, että hän oli paitsi seuramme väelle tuttu kaveri, myös selvästi halukas asettumaan Kouvolaan.