Petteri Koposen BC Himki jatkaa Euroliigan F-jatkolohkon kärjessä kaadettuaan kotonaan ylivoimaisesti Zalgiris Kaunasin 111-80 (52-38). Koponen kuului joukkueensa parhaimmistoon heittäen 12 pistettä ja jakaen 6 syöttöä.

Himkin kone lähti käyntiin yskien, kun Kaunas otti aikaisen johdon avausneljänneksellä. Himki kuitenkin heräsi Koposen tuodessa vauhtia kentälle vaihdosta ja kotijoukkue nappasi tahtipuikon käsiinsä. Murskajaisten alkusoitot pamahtivat käyntiin jo toisella neljänneksellä Himkin johtaessa parhaimmillaan 43-26.

Toinen puoliaika oli ensimmäisen toistoa. Laadukkaasta puolustuksestaan tunnettu Kaunas sai maistaa omaa lääkettään, kun Himki teki jokaisen vieraiden pallonhallinnan vaikeaksi. Toisessa päässä Zalgiris ei kyennyt hidastamaan Tyrese Ricen (20/2/11 syöttöä) masinoimaa hyökkäyspeliä.

Koponen teki 12 pistettään erinomaisin tarkkuuksin (2p 3/4, 3p 1/2, 1p 3/3), haki 4 levypalloa ja jakoi 6 namupassia joukkuekavereilleen.

– Pelasimme tasapainoisen ottelun, olimme keskittyneitä ja liikkeellä hyvällä energialla. Liikutimme tänään palloa hyvin ja sen ansiosta saimme kasaan 111 pistettä. Jos voittaa 30 pistettä, niin voi olla tyytyväinen, Koponen kommentoi pelin jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.