HBA-Märsky suuntasi sunnuntaina Yhdysvaltoihin, jossa joukkueen päämääränä on Rhode Island. HBA osallistuu Rhode Islandilla kansainväliseen ja perinteikkääseen National Prep School Invitational –turnaukseen, jossa on vuosien saatossa pelannut yli tuhat NCAA I divisioonan yliopistoihin päätynyttä pelaajaa.

Turnaus alkaa torstaina (4.2.), jolloin HBA ottaa mittaa St. Andrew’sin koulujoukkueesta. Kaikkiaan HBA pelaa neljän päivän aikana neljä ottelua.

Turnauksen päätöspäivän ottelussa on suomalaisittain mielenkiintoinen lisäsäväys. Sunnuntaisessa ottelussa HBA:ta vastaan asettuu Northfield Mount Hermon, jonka riveissä pelaa Murphy-veljessarjan nuorimmainen, Tomas. Isoveljet Erik ja Alex Murphy ovat jo edustaneet Suomen maajoukkueita.

– National Prep School Invitational on yksi perinteisimmistä kutsuturnauksista Amerikassa ja olemme varsin etuoikeutettuja päästessämme osallistumaan kyseiseen tapahtumaan. Reissussa meidän tavoitteena on edustaa sekä pelata hyvää suomalaista koripalloa, kertoo HBA-Märskyn päävalmentaja Antti Koskelainen HBA:n nettisivuilla.

– HBA:n keskeisenä tavoitteena on mahdollistaa Suomen lupaavimmille junioreille kansainvälinen koripalloura. Matkan yksi suurimmista syistä on juuri se, että joukkueemme pelaajat saavat mahdollisuuden näyttää osaamistaan yhdysvaltalaisille yliopistovalmentajille, Koskelainen lisää.

National Prep School Invitational järjestetään 18. kertaa. Turnaukseen viime vuosina osallistuneiden pelaajien listalta löytyy mm. Andre Drummondin (Detroit Pistons) and Andrew Wigginsin (Minnesota Timberwolves) nimet.

HBA-Märskystä on ensi kaudella NCAA-kentille siirtymässä varmuudella jo Lauri Markkanen (Arizona) sekä Samuli Nieminen (Stephen F. Austin).