Kataja kohtaa keskiviikkona viimeisessä FIBA Europe Cupin ottelussa israelilaisen Maccabi Rishon LeZionin. Katajan takamies Teemu Rannikolla on mahdollisuus ottelussa kirjauttaa tilastohistoriaa.

Rannikko on jakanut pelaamassaan 10 ottelussa yhteensä 101 koriin johtavaa syöttöä ja hän on tässä kategoriassa sarjan ylivoimainen tilastoykkönen keskiarvollaan 10,1. Jotta keskiarvonsa pysyisi vähintään 10:ssä, tarvitsee hän keskiviikkona yhdeksän syöttömerkintää. Lähtökohtaisesti tehtävä ei ole mahdoton, sillä hänelle kirjattiin Israelissa pelatussa ensimmäisessä kohtaamisessa peräti 16 koriin johtanutta syöttöä.

Keskiarvon säilyminen 10:llä alkavana olisi sikäli historiallinen ja samalla erityisen harvinainen saavutus, että ainakaan 25 vuoteen ei yksikään pelaaja ole voittanut tämän tason eurooppalaisen seurajoukkuekilpailun syöttökategoriaa kaksinumeroisella keskiarvolla.

Epävirallisesti uskaltaa todeta, että 10 syötön keskiarvo on kautta aikain paras, kaikki meneillään olevan kilpailun (FIBA Europe Cup ja edeltäjänsä) pelikaudet (1971-2016) huomioiden.

Päävalmentaja Jukka Toijalakin on harvinaisen tilanteen suhteen ajan hermolla.

– Pitääkin muistaa olla ottamatta Teemua pois kentältä liian aikaisin. Olen saanut vähän moitteita tästä, päävalmentaja heittää Katajan sivuilla.