Korisliigassa sijalla kahdeksan majaileva Salon Vilpas on purkanut sopimuksensa Cavell Johnsonin kanssa.

Teiden eroamisen syyt ovat pelkästään pelillisellä puolella. Johnson ei ole hyvän alkukauden jälkeen päässyt enää entiseen iskuun ja 205-senttisen sisäpelaajan esitykset ovat joulun jälkeen olleet vaisuja. Johnsonin viimeinen esiintyminen Korisliigassa nähtiin keskiviikkona Loimaalla, jossa Vilpas kärsi kirvelevän 74-73 tappion Bisonsille.

– Korisliigan siirtoaika umpeutuu helmikuun lopussa, mutta emme halunneet jäädä odottamaan viime hetkeen. Johnson pelasi meillä ihan hyvän syykauden, mutta viime viikkoina taso on hälyttävästi laskenut ja jouduimme tekemään korjausliikkeen. Nämä ovat aina ikäviä päätöksiä, mutta taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu kiivaana ja joukkueen etu on aina tärkein. Toivotamme Cavellille hyvää jatkoa uusissa haasteissa, toteaa Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen seuran sivuilla.

31-vuotias Cavell Johnson ehti pelata Vilppaassa 23 ottelua, joissa syntyi 10.3 pistettä ja 6.7 levypalloa ottelua kohden. Tilastoissa miehen paras puoli löytyy heitontorjunnoista, joissa kovapomppuinen Johnson on liigan paras, 1.8 torjuntaa per peli.

Uusi sisäpelaaja on jo katsottuna ja Vilpas julkaisee tiedotteen asiasta perjantaina. Mikäli lento-ongelmia ei tule, hieman yli parimetrinen sentteri nähdään Vilppaan paidassa jo lauantaina, jolloin Vilpas kohtaa Salohallissa sarjakakkosena olevan Kauhajoen Karhun.