Louisvillen yliopisto on asettanut koripallojoukkueen kilpailukieltoon. Se on päättänyt, ettei koripallojoukkue saa osallistua tällä kaudella pudotuspeleihin.

Päätöksen taustalla ovat viime vuonna esiin nousseet tiedot siitä, että Louisvillen entinen valmentaja Andre McGee osti sekä pelaajille että niille pelaajille keitä hän yritti värvätä seuralaispalveluita. Palveluihin kuuluivat muun muassa tanssi sekä seksi pelaajien kanssa.

Paljastusten tultua ilmi Louisville aloitti yhdessä NCAA:n kanssa tutkinnan. Esille tulleista tiedoista löytyi myös totuuden siemen ja se oli niin iso, että koulu päätti oma-aloitteisesti, ettei se tule tällä kaudella pelaamaan pudotuspelejä.

Louisville voitti USA:n yliopistomestaruuden vuonna 2013 ja oli viime vuonna kahdeksan parhaan joukossa. Tänä vuonnä se ei kuitenkaan taistele mestaruudesta.