Bisonsin viikko päättyy sunnuntaina kotiotteluun. Vieraaksi saapuvat heimoveljet Tallinnasta, Kalev.

Kalevin peli on ailahdellut tällä kaudella, joten Bisonsilla on erinomainen sauma kasvattaa voittosaldonsa seitsemään sunnuntain päätteeksi. Kalev on sarjassa 14. sijalla vain neljällä voitolla. Yksi noista voitoista tuli Bisonsista alkukaudesta. Saku Suurhallissa pelattu ottelu kääntyi loppuhetkillä isännille, mutta kaukana Bisonsin avausvoitto etelänaapureista ei ollut (83–78).

VTB-liigassa kumpikin joukkue taapertaa tappioputkessa. Biisonit on joutunut pettymään kolmessa viimeisessä ottelussaan, mutta Kalevin tappioputki on vieläkin mittavampi, peräti viiden ottelun mittainen.

Jenkkivalinnat eivät ole osuneet Kalevilla ihan kohdalleen. Vahvistukset pantiin vaihtoon vaikean alkukauden vuoksi. Kolme amerikkalaista on saanut lähteä, joista viimeisimpänä Josh Boone. Hän ei tosin lähtenyt ainakaan huonouttaan vaan ennemmin leveämmän leivän perässä Himkiin. Joukkueessa pelaa tällä hetkellä enää yksi yhdysvaltalainen, joka on sitäkin mielenkiintoisempi. Morris (Sharaud) Curry edusti KTP-Basketia kaudella 2013–2014. Nyt takamies on ehtinyt pelaamaan virolaisjoukkueen kokoonpanossa kahden ottelun verran 14,5 pisteen ja neljän syötön keskiarvoilla.

Se että Curry on Kalevin ainoa amerikkalainen, ei tarkoita, että muu joukkue koostuisi pelkästään virolaisista. Kroatialaislaituri Mario Delas on pelannut yhden ottelun Currya enemmän ja viimeistellyt 11,7 pisteen keskiarvolla. Viime kaudella UNIKS Kazania edustanut latvialainen Rolands Freimanis sen sijaan on joukkueensa kovin sekä pisteissä (14,1) että levypalloissa (5,6). Eksoottisen säväyksen muuten kovin eurosentriseen kokoonpanoon tuo Saint Vincent ja Grenadiinien saarelta kotoisin oleva sentteri Shawn King (208 cm/ 99 kg). Kyseessä on kova peluri, joka on edustanut aiempina kausina mm. STB Le Havrea ja Virtus Bolognaa. Jos hän Loimaalla pelaa, on kyseessä hänen ensiesiintyminensä virolaisten kokoonpanossa.

Biisonien kokoonpano jättää vielä arvailtavaa. Toivottavasti Aubrey Coleman pelaa, sillä hänen ja Curryn taistelu olisi taatusti viihdyttävää katsottavaa. Herrat ovat toisilleen tuttuja toissa kaudelta, joten matchup sopisi kuin nyrkki silmään. Jos arvata pitäisi, niin Mikko Koiviston, Villematti Kopion ja Ronnie Clarkin pelaamisen puolesta tuskin kannattaisi kauhean suurta panosta laittaa, Bisons ennakoi kotisivujensa ennakossa.