Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko koripallosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Miinusta:

– Korisliigassa otettiin tälle kaudelle mukaan uusi ulkomaalaissääntö, joka sallii aiemman kolmen sijaan neljä ulkomaalaispelaajaa joukkueisiin. Ymmärrän, että urheilu ja maailma muuttuvat, rajat aukenevat. Mutta sitä en ymmärrä, mitä järkeä tässä on? Jos kentällä on neljä ulkomaalaista, jää suomalaiselle pelaajalle laskennallisesti yksi paikka. Joka joukkueessa on parikin kotimaista kovan tason runkopelaajaa. Kun kaikki heistäkään eivät tietyissä seuroissa tahdo saada peliaikaa, mitä tapahtuu nuorille lupauksille? He keräävät tikkuja persposkiinsa istuessaan illasta toiseen vaihtopenkillä.

– Asiaa on perusteltu esimerkiksi sillä, että harjoituksista tulee laadukkaampia, kun ulkomaalaisia on yksi enemmän. Ehkä niin, mutta vain pelaaminen kehittää. Muutama minuutti ottelua kohden on nuorelle lahjakkuudelle tie, joka vie lopulliseen tuhoon muutamassa vuodessa. Ja jos tämä meno jatkuu, tuhoutuu samalla suomalainen orastava korisbuumi.

– Kun vielä Korisliigassa on ainoastaan kymmenen joukkuetta, on pelipaikkoja suomalaisille tarjolla todella vähän. Ehdotan: kolmen ulkomaalaisen rajoitus takaisin ja liigaan 12 joukkuetta; aukenisi pelipaikkoja ja kerääntyisi minuuttia juuri niille nuorille, jotka joskus muodostavat Susijengin kivijalan.