Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros perjantaina, kun Biisonit kaatoi kotonaan Lapuan Kobrat lukemin 88-71 (51-47). KTP Basket puolestaan kukisti Tampereen Pyrinnön 97-88 (57-38).

Kotijoukkue karkasi Loimaalla avausjaksolla 12 pisteen johtoon Ilari Seppälän johdolla, joka pommitti peräti 14 pistettä avauskymppiin. Toisen jakson alussa Bisons käväisi parhaimmillaan 21 pisteeen johdossa, jonka jälkeen Kobrat sai pakkansa järjestykseen.

Lapualaisten nousu ei kuitenkaan riittänyt kuin parhaimmillaan kahdeksan pisteen päähän ja voiton Biisoneille varmisteli penkiltä tulleet 18 pistettä mieheen heittäneet Ike Udanoh sekä erinomaisen ottelun pelannut Henri Niemistö.

– Toinen kentällisemme oli tänään ensimmäistä parempi, se on fakta. Se on hyvä asia, jota olemme odottaneet, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson pohti Korisliigan sivujen mukaan.

Kobrilta Austen Rowland (16/2/7) sekä Dom Morris (21/6) onnistuivat omalla tasollaan.

Sarjajumbon paikalta pois hamuavalle KTP Basketille kotivoitto Pyrinnöstä oli arvokas. Kotkalaiset lentoon nosti loukkaantumisen jälkeen paluun kentille tehnyt Sefton Barrett, joka viimeisteli voittajille 26 pistettä.

KTP:n voiton avain oli vahva ensimmäinen neljännes, joka kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 32-14. Isännät saivat heittopelinsä kulkemaan erinomaisella prosentilla (3p 13/27), eikä Pyrintö löytänyt lääkkeitä puolustuspelaamiseensa kuin vasta toisella puoliajalla, mutta KTP ei antanut voiton lipsua käsistään.

Barrettille taustatukea antoivat jälleen vahvan ottelun pelannut Devonne Giles (21/12/7 syöttöä) sekä LaMarcus Reed (20/2). Pyrinnöltä tupla-tuplan urakoivat Damon Williams (26/12) ja J’Nathan Bullock (20/11).