Korisliigan lauantain ehdoton helmi on Karhun ja Katajan kohtaaminen.

Kataja (19 voittoa/4 tappiota) on puolustava mestari, kun se viime kauden päätteeksi nappasi ensimmäistä kertaa pantterin hoitoonsa, pitkän metsästyksen päätteeksi. Joensuulaiset ovat olleet koko kauden sarjataulukon kärjessä, vaikka ohjelmaa ovat myös vaikeuttaneet europelikiireet. Karhu (16/9) on pitkään ollut sarjassa kakkospaikalla, mutta Biisonit nousivat tuolle paikalle, voitettuaan perjantaina Kobrat.

Karhulta ei yksikään joukkue ole pystynyt hakemaan voittoa kuluneella kaudella. 13 ottelua ja nolla tappiota on vakuuttava saldo. Vieraspeleissä karhulauman peli on yskähdellyt, joten sarakkeella 3/9 ei voi ylpeillä. Ainoastaan BC Nokia ja KTP ovat ottaneet vähemmän vierasvoittoja (2 kpl).

Karhun lähtökohdat kamppailuun eivät ole helpot. Joukkueen kapteeni ja takamies Bojan Sarcevic on vielä sivussa Pyrintöottelussa saamansa kasvovamman takia. Häntä erinomaisesti tuurasi parissa ottelussa Karhun paras pistemies Antti Kanervo, mutta nyt hänkin joutuu olemaan sivussa kentiltä muutaman viikon alaraajavamman takia. Eikä siinä kaikki. Cade Davis on kärsinyt sitkeästä flunssasta ja miehen pelikunto ratkeaa vasta lauantaina. Aleksi Akpaso on alaraajavamman takia sivussa useita viikkoja ja sentteri Lance Williams on jo muutaman pelin pelannut silmävamman kanssa. Tähän listaan voidaan myös lisätä Juho Lehtoranta, jonka pelikunto ratkeaa vasta lauantaina. Karhu on voittanut viidestä viimeisestä kolme ja 10 viimeisestä seitsemän ottelua.

Kataja taasen on sarjan paran vierasjoukkue. 11 ottelua vieraissa ja ilman sarjapisteitä se on joutunut kotimatkalle vain kolme kertaa. Kataja on voittanut kuusi ottelua putkeen ja viimeisistä 10 ottelusta yhdeksän.

Karhu ja Kataja ovat siis kohdanneet kaudella yhden kerran. Tuolloin karhuluolassa Karhu oli tyly isäntä ja kirjasi voiton lukemin 100–69.

Kataja valmistautuu peleihin hyvin ja pystyy ottamaan vastustajien vahvuuksia pois puolustuksellaan. Teemu Rannikko sitten jakelee palloa vapaille pelaajille, joten jos muut muistavat liikkua, on Katajaa vaikea pysäyttää. Toki jos käy niin kuin viimeksi karhuluolassa, että joensuulaiset eivät osu edes ulko-ovesta sisään, niin Karhu voi todella vajaamiehisenä päästä sarjakärjen yllättämään.

– Sarjakärki Kataja on pelannut erinomaisesti, Karhun valmentaja Sami Toiviainen muistuttaa Karhun sivuilla.

– Hyökkäyspään monipuolisuus on tehnyt suuren vaikutuksen. Ei ole yhtä asiaa, jonka voisimme ottaa heiltä pois. Tietenkin Teemun palloskriinipelaaminen on kaikille joukkueille se ”iso” teema. – Kokoonpanostamme johtuen pelimme ei varmasti ole sitä, mitä se normaalisti on. Mielenkiintoista on nähdä, kun pelaamme neljällä isolla ja yhdellä kolmospaikan pelaajalla samaan aikaan lauantaina, Toiviainen arvuuttelee pelin taktiikkaa.