KTP otti taas tuikitärkeän voiton, kun se pysäytti Tampereen Pyrinnön 97-88 (57-38) Korisliigan ottelussa Steveco Areenalla perjantai-iltana. Selviytymistaistelussa sarjan hännillä ero Lapuaan kutistui taas kahteen pisteeseen, kun Kobrat kaatui samaan aikaan Loimaalla Bisonsin vieraana.

Kotijoukkue teki ratkaisevan irtioton jo ottelun ensimmäisellä neljänneksellä, jonka se voitti peräti 18 pisteellä (32-14). Isännät pelasivat vahvasti puolustuspäässä ja monipuolisesti hyökkäyskorilla. Kotkalaisten paremmuuden tunnusti myös Pyrinnön tarkkakätinen laituri Topias Palmi.

– KTP pelasi meidät pimentoon jo ensi jaksolla. Toisella pelipuoliskolla saimme hieman ryhtiä tekemiseemme, mutta on äärettömän kuluttavaa olla takaa-ajajana, tunnusti Palmi KTP:n sivujen mukaan.

Sefton Barrett teki taas jalkavaivojensa jälkeen loistavan paluun KTP:n pelaavaan miehistöön ja oli jenkkikvartetin keulahahmo huikein tehoin (26 pistettä/9 levypalloa). Kotkan viidestä amerikkalaisesta vilttiin jäi Alex Herrera, joka vuorostaan potee ”keskivartalovammaa”.

Ennen muuta Barrettin tuuraajaksi pestattu LaMarcus Reed esiintyi nyt ensi kertaa kotiyleisölle ja jätti itsestään vahvan kuvan. Devonne Giles ja Darren Duncan olivat luonnollisesti rosterissa. Nähtäväksi jää, millä miehistöllä KTP kohtaa ensi lauantaina BC Nokian Steveco Arenalla, sillä Barrettin jalkavamma ei ole vielä voitettu kanta.

– Jalka on taas tosi kipeä ja heti kohta sille on tarjottava jäähoitoa. Peli kerrallaan kuitenkin mennään. Tämä oli meidän kauden paras esityksemme. Joukkue jatkaa selviytymistaistelua ja niin jatkan minäkin. Haluan nähdä tämän kauden loppuun asti, vannotti Barrett.

”Air Canada” otti Pyrintö-pelissä monasti roolia juuri silloin, kun vieras oli tulossa iskuetäisyydelle. Erityisen puuduttavia vieraiden kannalta olivat Barrettin kolmoset, joita hän heitti kahdeksasta viisi sisään.

Reed oli vahva ensimmäisellä kympillä ja vielä sitten, kun Pyrintö lopullisesti mestattiin. Kakkonen ja päälle bonusvapari (94-86) oli ammattimiehen työtä. Edellisessä Kouvot-ottelussa Reed tarvitsi 20 pisteeseen peräti 21 pelitilanneheittoa, mutta nyt hän selviytyi heittopelistään mainiosti: kakkoset 9 yritystä/6 onnistunutta ja kolmoset 3/2.

Herreran ja Markus Moleniuksenkin poissa ollessa Giles joutui urakoimaan korin tuntumassa lähinnä Damon Williamsin ja J’Nathan Bullockin kanssa. Koville se otti, mutta tehot 21/12/7s/3t puhuvat omaa kieltään Gilesin vahvasta illasta.

Levypallopeli oli itse asiassa ottelun ainoa osa-alue, josta Pyrintö selviytyi voittajana (KTP 32, Pyrintö 41). Huomiot aherättävää on vieraiden selkeä paremmuus hyökkäyslevypalloissa (19-8). KTP:n onneksi ne eivät lopultakaan ratkaisseet peliä.

Duncanista voidaan puhua tämän ottelun osalta pelintekijänä isolla P:llä. Pisteet jäivät vähemmälle, mutta yhdeksän koriin johtanutta syöttöä olivat namupasseja, joista muiden oli helppo herkutella.

Koriin johtaneet syötöt kaiken kaikkiaan olivat se pelin sektori, jolla voidaan korostaa KTP:n hyvyyttä. Kotijoukkueelle niitä kirjattiin yhteensä 23, vieraille 15.

– Noin monta passia kertoo siitä, että teimme yhdessä töitä, kiitteli KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov.