Loimaan Bisons kärsi kuluvan kauden VTB-Liigassa suurinumeroisimman tappionsa lauantaina Kazanissa. Kotijoukkue UNICS Kazan vyöryi taukoamatta Bisonsin niskaan aggressiivisen puolustuksensa kanssa ja onnistui hyödyntämään loimaalaisten seitsemän pelaajan kokoonpanon tuoman edun täydellisesti, karaten lopulta vakuuttavaan 110-56 (52-37) –kotivoittoon.

Loimaan Bisonsin raskas kolmen ottelun vieraskiertue VTB-Liigassa sai päätöksensä lauantaina Kazanissa, jossa isäntäjoukkue UNICS Kazan antoi loimaalaisille todellisen näytöksen kansainvälisen koripallon pelikovuudesta ja –nopeudesta. Kotijoukkue käytti armotta hyväkseen Bisonsin vajaamiehisen, seitsemän pelaajan kokoonpanon, vyöryen tauotta loimaalaisten päälle aggressiivisella puolustuksellaan ja kovatempoisella hyökkäyksellään.

Avausjakson nimiinsä vienyt Bisons pysytteli ottelun voittotaistelussa mukana vielä toisen kymmenminuuttisen alkuhetkien ajan, mutta UNICS Kazanin lähes perättäiset 10-0 ja 12-0 pisteputket veivät Kazanin seitsemässä minuutissa ratkaisevaan 20:n pisteen johtoon. Puoliajalle joukkueet lähtivät P.J. Hillin ja Martin Zenon korien ansiosta Kazanin 15:n pisteen johtoasemasta.

Ottelun toinen puoliaika ei tarjonnut paikalliselle tai kotisohvalta ottelua seuranneelle koripalloyleisölle voittotaistelun osalta suurta jännitystä, mutta kotijoukkueen laadukas hyökkäyspelaaminen ja tauoton, korkean intensiteetin aktiivinen puolustus tarjosivat Bisonsille äärimmäisen kovan haasteen. Seitsemällä pelaajalla ottelun läpi pelannut biisonilauma ei tällä kertaa pysynyt isäntien mukana tulostaululla, mutta jokainen parketille astellut vierasjoukkueen pelaaja jätti parketille varmasti kaiken mitä annettavissa oli.

Päätösjaksolla ottelun tempo hieman laski kotijoukkueen pyörittäessä edelleen rotaatiotaan käytännössä koko penkin leveydeltä, eikä vajaamiehinen Bisons jaksanut myöskään loppuun asti kamppailla ja puolustaa totutulla intensiteetillä. Päätöslukemiksi Kazanissa kirjattiin lopulta UNICS Kazanin vastaansanomattomat 110-56 (52-37) –voittolukemat. Lauantain tappion jälkeen Bisons jatkaa edelleen kaksi voittoa pudotuspelipaikasta jäljessä.

Bisonsin riveistä itsensä onnistujien kirjoihin lauantain uuvuttavassa kamppailussa pelasivat 22 pistettä heittänyt laituri Martin Zeno, 13 pistettä heittänyt takamies P.J. Hill sekä kahden pisteen päähän tupla-tuplasta jäänyt Tuukka Kotti (8/10).