KTP nousi Lapuan Kobrien kanssa jo tasapisteisiin Korisliigan hännillä ja jatkaa selviytymistaisteluaan, kun runkosarjaa on kahdeksan kierrosta jäljellä. Lauantai-iltana kotkalaisten uuden ilmeen sai kokea BC Nokia, joka kaatui Steveco Areenalla 94-86 (54-46).

Kotkalaisten voitonavaimia olivat ensimmäisen pelipuoliskon huikea heittopeli ja Nokian virhe- ja muut vaikeudet kahdella jälkimmäisellä kympillä.

Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Nokia johti vielä kahdella pisteellä (25-27), mutta toisella KTP antoi sitten pyssynsä puhua. Kotijoukkue hankkiutui kahdeksan pisteen taukojohtoon ilmiömäisellä heittopelillä. Isäntien kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti oli peräti 61,1 (18 yritystä/11 onnistunutta).

Säälimättömimmin vieraita kuritti Samuel Haanpää, joka onnistui viidessä yrityksessä kuudesta. Devonne Giles pani molemmat kolmoset pussin pohjalle, Sefton Barrett kaksi kolmesta ja Joonas Lehtoranta sekä Darren Duncan molemmat yhden.

Pitkän tauon jälkeen KTP:n osumatarkkuus oli hetken hukassa, ja Nokia rynni korin alta tasoihin ja meni jopa pinnalla ohi (58-59). Kolmas kymppi oli melkoista vuoristorataa, sillä vieraiden 11-0 runin jälkeen KTP voitti seuraavan kolmiminuuttisen 14-0, ja pelin avaimet olivat taas omissa käsissä.

BC Nokian vaikeudet alkoivat, kun ensin pelätty korinalusjärkäle Dragan Labovic (207 cm) loukkasi nilkkansa, ja heti perään toinen pitkä mies David Kravish (208) joutui virhevaikeuksiin. Vierasvalmentaja Oliver Vidin oli pakotettu peluuttamaan viisikoita, joissa pelaajat eivät oikein löytäneet toisiaan.

Päätösneljänneksellä KTP:n johto venähti jo 18 pisteeseen (86-68), kun peliaikaa oli jäljellä neljä minuuttia. Lopussa vieras pääsi vielä kaunistelemaan lukemia, mutta kotivoitto ei ollut sittenkään enää uhattuna.

BC Nokian Henri Hirvikoski ei selitellyt tappiota.

– Näin käy, kun KTP päästetään heittämään juuri sellaisia heittoja kuin se haluaa, tunnusti vieraiden ikitaistelija KTP:n sivuilla.

Kehut oli tarkoitettu muun muassa Haanpäälle.

– Tosiaankin, taas heitimme hyvin ja siihen tämä ottelu pitkälti ratkesi. Hyvät heittopaikat syntyivät, kun annoimme pallon liikkua ja pelasimme yhteen joukkueena, kiitteli Haanpää pelikavereita.

KTP:n valmentaja Anton Mirolybov tunnusti, että oman joukkueen pelissä saattoi näkyä ottelun tärkeys.

– Nämä kamppailut kun ovat niitä, joita ei saisi hävitä. Kolmannen neljänneksen passiivinen alku toi Nokian peliin mukaan. Tiesimme, että meillä sattaa olla ongelmia levypallopelissä, mutta onneksi vierailta tippui sitten miehiä juuri pitkästä päästä eri syistä.

”Salon bussissa olisi tilaa tietäjälle”

KTP:lla on juuri nyt hyvä draivi kotisalissa, mutta säilyäkseen joukkue tarvitsisi voittoja myös vieraista. Toistaiseksi kotkalaiset ovat onnistuneet naaraamaan reissupinnoja vain toisesta ”kotiluolastaan” Töölön Kisahallista (kaksi voittoa Seagullsista).

– Jos joku tietää, millä vierasvoittoja otetaan, niin ensi lauantaina Saloon matkaavassa bussissamme olisi kyllä paikka vapaana, heitteli Mirolybov kotivoiton huojentamana.

Kotkan koutsilta ei ole jäänyt huomaamatta, että Vilppaallakin on nyt mainio vauhti päällä.

– Siellä on uusia miehiä rivissä, ja onnistumiset ruokkivat itsetuntoa.