Bisons avaa sivuillaan julkaistussa tiedotteessa joukkueen tämän hetken tilannetta. Keskiviikkoisessa pelissä Bisons pelasi kokonaan kotimaisin voimin ja pelaajaliikehdintää saattaa olla edessä lisää.

Romanialainen Oradea julkaisi sivuillaan jo Martin Zenon sopimuksen ja Ike Udanohin uusi seura Ferrara niin ikään julkaisi sentterin siirron Italian Serie A2:n riveihin. Tammikuun aikana seuran jättivät jo Jacob Burtschi sekä Aubrey Coleman. Bisons väläyttää tiedotteessaan, että lisää lähtijöitä saattaa ilmaantua.

Bisonsin tiedote:

Bisons on tullut tilanteeseen, jossa ainoa keino pelastaa seuran jatkuvuus saattaa olla pelaajien vapauttaminen kokoonpanosta. Tämä on erittäin ikävää kaikkien osapuolten kannalta ja tätä pidettiin kaikkein viimeisenä keinona Bisonsin pelastumissuunnitelmassa. Muilta osin kulurakennetta on pidetty erittäin tiukalla koko kauden ajan, eikä näin ollen muualla kuin palkkakustannuksissa ole enää karsimisen varaa.

Korisliigan siirtoikkuna on sulkeutumassa tämän kuun lopussa ja siksi mahdollisiin työsuhteiden päättämisiin on pakko ryhtyä näinkin varhaisessa vaiheessa. Pelaajilla pitää olla mahdollisuus pelata ja ansaita elantonsa kauden loppuun asti.

Keskustelua on viimeisen vuorokauden aikana herättänyt Bisonsin niukka tiedotuslinja, mutta se johtuu yksinkertaisesti siitä, että töitä rahoituksen järjestymiseksi tehdään edelleen eikä siksi vieläkään tiedetä mihin tämä tilanne lopulta päättyy.

Tällä erää voidaan todeta, että työsuhteensa Bisonsiin mitä todennäköisimmin päättää Martin Zeno. Muista mahdollisista lähtijöistä tiedotetaan, kun asioita varmistuu.

Hinta, joka Bisonsin pelastumisesta on maksettava, on erittäin kova. Loppujen lopuksi on kuitenkin tärkeintä, että Bisonsin tarina jatkuu ja se, että yhtään Korisliiga-seuraa ei enää putoa kyydistä pois.

Bisons BC Oy:n hallitus haluaa pyytää syntynyttä tilannetta anteeksi pelaajilta, yhteistyökumppaneilta ja tietenkin Bisons-faneilta. Virheistä on nyt opittu ja toivottavasti Bisons saa vielä yhden mahdollisuuden aloittaa toimintansa puhtaalta pöydältä.