BC Nokia onnistui nappaamaan ensimmäisen voittonsa Bisons Loimaasta torstaina. Joukkueiden viimeinen runkosarjakohtaaminen päättyi vieraiden 30 pisteen voitonjuhliin.

Ottelu alkoi hienosti, kun runsaslukuinen nokialaiskannattajaryhmä liittyi solidaarisuuden osoituksena loimaalaisfanien seuraan Bisonsin fanipäätyyn. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen keltapaidat siirtyivät heille varattuun katsomonosaan raikuvien aplodien saattelemana.

– En tiedä kenen ajatus se oli, mutta pitää nostaa hattua nokialaisille tyylikkäästä eleestä, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kiitteli ottelun jälkeen seuran sivujen mukaan.

Eniten Bisons jäi jälkeen korinaluspelaamisessa. Tuukka Kotti ei voi urakoida 40 minuuttia illassa, mutta Ronnie Clarkin ollessa edelleen sivussa, jäi hän käytännössä ainoaksi isoksi sentteriksi. Bisons hävisi levypallot 35–51.

– Siinä on kyse ihan puhtaasti fyysisyydestä. Näiden nuorten vartalot eivät vielä ole liigatasolla, Gibson muistutti.

Lähteekö Bisons täydentämään, tai pystyykö se, isoa päätään, on täysin auki.

– En tiedä voimmeko tehdä niukoilla resursseillamme mitään siirtoikkunan suhteen, mutta yritämme kovin. Coach Dantzler tai minä emme ole nukkuneet kahteen päivään, Gibson totesi.

Huolimatta karuista loppulukemista, oli ottelussa positiivisiakin puolia. Ville Mäkäläinen otti Kotin lisäksi johtajan roolia ja yritti omalla esimerkillään ohjata nuoria sällejä. Kokeneiden pelurien varmuutta ottaa tilanne hallintaan tarvitaan jatkossa entistä enemmän. Lisäksi, verrattuna esimerkiksi Seagulls-peliin, olivat nuoret pelurit huomattavasti valmiimpia. Aapeli Alanen (6/4) ja Juho-Matti Henttonen (6/2/2r) pelasivat ennakkoluulottomasti fyysisempiä nokialaisia vastaan. Henri Niemistöä olisi kaivattu, mutta Gulls-pelin jalkavaiva piti hänet visusti penkillä.

– Edellisessä pelissä nuoriso oli selvästi jännittynyt. Nyt he haastoivat rohkeasti. Nyt oli Erkan (0/1/1/1r) vuoro olla tärreellään. Uskon, että jo seuraavassa ottelussa hän parantaa otteitaan, Gibson jutteli.

Tärkeintä on muistaa, että taistelu jatkuu. Kirvestä ei ole heitetty kaivoon, Amerikan serkun sanoin ”not by a long shot”.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset ollut muutaman päivän. Kunhan saadaan pöly laskeutumaan ja vietettyä aikaa jäljelle jäävien kanssa, niin uskon että pystymme taistelemaan voitoistakin, Eero Aaltonen (6/4/1t) totesi.

Myös Nokian päävalmentaja Oliver Vidin uskoi valoisampaan tulevaisuuteen.

– Olen varma, että Bisons tulee vahvempana.

Loimaalaiskatsojat ovat vuosien saatossa tottuneet seuraamaan voittavaa joukkuetta. On selvää, että voitot ovat huomattavasti aiempaa tiukemmassa. Ilonaiheita onkin pystyttävä löytämään myös muista pelin osa-alueista – mielensisäistä skeemaa on muutettava.

– Pitää arvostaa myös sitä historiaa, mitä olemme kokeneet. Harva joukkue on voittanut jotain 90 prosenttia kotiotteluistaan. Jos haluaa tulla katsomaan, kun joukkue taistelee 40 minuuttia tosissaan, kannattaa tulla meidän peliin. Jos haluaa seurata, kuinka nuoret pelaajat kehittyvät ja kasvavat Korisliiga-pelaajiksi, kannattaa tulla meidän peliin, Gibson muistutti.