Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, joensuulainen Kataja Basket, on kiinnittänyt kaksi puolustuspään runkopelaajaansa. Tommi Huolila (198 cm, 23 v.) jatkaa Joensuussa seuraavat kolme täyttä pelikautta ja Jesse Niemi (194 cm, 25 v.) kaksi.

Huolilan sopimus päättyy keväällä 2019. Niemen kaksivuotisessa sopimuksessa on optio myös pelikaudesta 2018-19. Molemmat juhlivat viime keväänä Kataja Basket -historian ensimmäistä miesten SM-kultaa.

Ns. isona laitahyökkääjänä ja usein myös sisäpelaajana nelos-vitospaikoilla häärivä Huolila pelaa Kataja Basketissa toista kauttaan. Hän löi itsensä lopullisesti läpi viime kevään finaaleissa loimaalaista Bisonsia vastaan. Tällä kaudella Salon Vilpas Vikingsin kasvatti on pelannut Korisliigaa 22 ottelussa keskiarvoilla 6,4 pistettä ja 4,0 levypalloa. FIBA Europe Cupin 11 ottelussa lukemat olivat 5,6 pistettä ja 3,1 levypalloa.

– Oikein positiiviset fiilikset. On erittäin mieluinen asia saada jäädä Pohjois-Karjalaan. Tässä on ehtinyt katajainen sydän kehittyä näiden kausien aikana ja koulunkäynnin yhdistäminen koripallon kanssa on tietenkin iso mahdollisuus, Huolila hehkuttaa Katajan sivuilla.

– Kiitos, kun olen saanut näyttöpaikan ja kiitos myös katsomolle tuesta! Toivottavasti yhteinen taipaleemme jatkuu positiivisissa merkeissä, hän jatkaa.

Ns. pienen laiturin pelipaikalla (3) Huolilan lailla aina loppuun saakka taistelevalle Niemelle kuluva kausi on kolmas Joensuussa. Korisliigan 27 ottelussa pisteitä Tampereen Pyrinnön kasvatille on kertynyt keskimäärin 2,4 ja levypalloja 1,1. Vain yksi 18 vapaaheitostaan on lipsahtanut ohi renkaan (tarkkuus 94,4 %). FIBA Europe Cupin 10 ottelussa tilastonsa olivat 1,5 pistettä, 0,7 levypalloa ja 0,8 riistoa.

Huolilan lailla Niemikin on erittäin tyytyväinen eloonsa Itä-Suomessa.

– Joensuussa elämä on hymyillyt viimeiset kolme vuotta ja nyt hymyilee sitten jatkosopimuksen myötä vielä muutaman vuoden tulevaisuudessakin. Tällaista yhdistelmää, jossa saa olla osana menestyvää joukkuetta, jossa asiat hoidetaan viimeisen päälle ja siihen vierelle mahdollisuus suorittaa yliopisto-opinnot, on vaikea kuvitella löytyvän muualta paremmin toteutettuna, Niemi toteaa.

Jesse Niemen ja Tommi Huolilan lisäksi Kataja Basketissa kaudella 2016-17 pelaavat varmuudella takamies Teemu Rannikko ja iso laitahyökkääjä Atte Perttu. Päävalmentajana jatkaa Jukka Toijala.