Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko koripallosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

– Korisliigaan vain yhdellä jenkillä lähtenyt Tampereen Pyrintö joutui taipumaan periaatteestaan ja hankkimaan nyt vielä kolmannenkin amerikkalaispelaajan kauden ratkaisuvaiheessa.

– Pyrintö hankki 206-senttisen Esian Hendersonin Italian kakkosliigasta. Riveissä ovat jo Ricky Minard, J’Nathan Bullock ja Damon Williams, joka toki lasketaan jo suomalaiseksi. Yhden jenkin saisi vielä hankkia. Tampereella on ovi käynyt, kohta punapaidassa on piipahtanut jo melkein kymmenen jenkkiä, kun oikeita vahvistuksia oikeihin rooleihin on etsitty käytännössä koko kausi.

– Pyrintö on ollut vahvimmin neljän ulkomaalaispelaajan sallivaa sääntöä vastaan. Vahva kasvattajaseura haluaisi, että myös suomalaispelaajat saisivat peliaikaa. Pyrinnön aina lupsakka toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen kertoi aiemmin, että koko neljän ulkomaalaispelaajan sääntö pitäisi romuttaa ja jos hänen pinnansa kirisyy vielä lisää, Pyrintö hankkii pari jenkkiä. No nyt on hankkinut. Yhdelle olisi vielä tilaa, mutta en usko että sitä enää tulee.

– Hakanen ilmaisi eilen Aamulehdessä värikkääseen tyyliinsä myös mielipiteensä Korisliigan seurojen toiminnasta: ”Ei seurojen toimintaa voi rakenetaa niin, että ensin ostaa joukkueen ja sitten toivoo rahaa pudotuspeleistä. Seurojen pitäisi osata laskea muutakin kuin housuunsa”. Aika velikulta.

– Mitä mieltä sinä olet Korisliigan seurojen taloudenpidosta? Miksi esimerkiksi Bisonsille on käynyt kuten on käynyt?