KTP-Basket on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin. Heikko pelillinen menestys on aiheuttanut yleisökatoa, mikä on suoraan tehnyt ison loven talouteen. Seuran jatko on vaakalaudalla.

Syitä taloudelliseen ahdinkoon on monia, mutta heikkojen peliesitysten aiheuttama yleisökato on varmasti suurin yksittäinen tekijä. Kannattajat eivät todellakaan ole hylänneet joukkuettaan, sillä sarjataulukon jumbosijasta huolimatta KTP on yleisökeskiarvoissa edelleen vahvaa keskitasoa. Pudotus viime kauteen (-173) ja erityisesti sitä edelliseen (-219) on kuitenkin valtava, varsinkin kun kotiotteluita on neljä vähemmän kuin toissakaudella.

– Jos lasketaan lipun hinnaksi 15 euroa, niin kahdessa kaudessa on tullut yli 200.000 euroa takkiin menetettyjen lipputulojen muodossa. Peliesitykset on tietenkin se suurin syy ja otteluiden televisiointi on varmasti helpottanut kotiin jäämistä, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström kertoo seuran tiedotteessa.

Koripalloyleisö on osoittanut tukensa jo ennen kuin asiasta on virallisesti tiedotettu. Sosiaalisessa mediassa asia on otettu omaksi ja kehuja saa myös yhteistyökumppaneiden lojaalisuus.

– Monet ovat olleet mukana siitä asti, kun kaudella 2007/08 aloitettiin, Lindström kiittelee.

KTP pelasi tällä kaudella kolmatta kertaa kansainvälisessäkin sarjassa (FIBA Europe Cup). Moni ajattelee Euroopan kiertämisen olleen tässä tilanteessa omaan jalkaan ampumista, mutta Lindströmin mukaan tilanne on jopa päinvastoin.

– Teimme jälleen nollatuloksen Europe Cupissa, ja siinäkin yhteistyökumppaneiden ja liittojen tuki oli isossa roolissa. Jos pelit olisi mennyt paremmin, olisi tulos ollut plussalla.

Seura on ajautunut tilanteeseen, jossa kuluvan kauden budjetissa on reilun 60.000 euron aukko. Yksi ja sama mies on joutunut jo pitkään paikkailemaan vajetta omistaan, mutta kestämätön tilanne on nyt tullut tiensä päähän. Koko seuran olemassaolo on vaakalaudalla.

– Suoraan sanottuna puoli taloa on mennyt ja oma yritys alkaa olla konkurssikypsä. Sitä rahastoa ei ole enää käytettävissä, Lindström myöntää.

– Vaikka pelillisesti säilyttäisimmekin sarjapaikan, niin tämänhetkisillä talousluvuilla emme tule saamaan liiga- tai edes divarilisenssiä.

KTP-Basket ei kuitenkaan ole luovuttamassa, päinvastoin. Tapetilla on monia elvytystoimenpiteitä.

– Me olemme tekemässä kaikkea muuta, mutta emme heittämässä kirvestä kaivoon. Yleinen osakeanti on tulossa ja tulemme lähestymään alueen yhteistyökumppaneita, sekä kaikkia mahdollisia tahoja tilanteen pelastamiseksi.

Runkosarjan viimeisestä kotiottelusta (KTP-Karhu 18.3) on tarkoitus tehdä iso tapahtuma.

– Halli vihreäksi tulee olemaan teema ja muutakin ohjelmaa on tiedossa, kuten sporttitori. Järjestämme loppukauden aikana myös nettihuutokaupan, Lindström suunnittelee.

Lähde: KTP-Basketin tiedote