Vilpas tarjoilee kannattajilleen toisen kotipelin lyhyen ajan sisään, kun se isännöi BC Nokiaa tärkeässä Korisliigan kamppailussa.

Lauantaina se kokosi Salohalliin huikeat 1848 katsojaa ja lähetti sarjajumbo KTP:n kotimatkalle 74-66 tappiolla. Samalla se hankki salolaisille alakouluille 330 erilaista palloa välituntileikkeihin ”Heitä pallo peliin” –kampanjalla.

Keskiviikkona Kotkan vihreät värit vaihtuvat BC Nokian musta-keltaisiin, mutta kupletin juoni pysyy samana. Jokainen runkosarjan seitsemästä jäljellä olevasta ottelusta on tärkeä ja vain voitot lasketaan tästä eteenpäin.

Runkosarjaa on jäljellä enää seitsemän kierrosta, joten jokaisen pelin panos on suuri. Vilpas on sarjataulukossa seitsemäntenä (12-17), Nokia kahdeksantena (11-18). Vilppaalla on matkaa viidenteen sijaan kaksi voittoa, joten kaikki on vielä mahdollista. Loppuohjelmassa on Nokian kohtaamisen jälkeen kolme kotiottelua (Kobrat, Bisons, Kouvot) ja kolme vieraspeliä (Kataja, Seagulls, Karhu).

BC Nokian rosteri on elänyt melkoisesti kauden aikana. Se lähti liigakauteen erittäin kokeneella kotimaisella osastolla ja käytännössä kolmella ulkomaalaisvahvistuksella. David Kravish luuti korin alla, laituri Daniel Bailey piti huolta vauhdista ja Isaiah Wilkerson hoiti pelinjohdon ja korinteon. Kokoonpanossa ollutta Kraidon Woodsia ei juuri peluutettu. Tehokas Wilkerson särki olkapäänsä yhdeksän pelin jälkeen ja tilanne hankittu Vincent Simpson (15 ottelua) ei vakuuttanut valmennusjohtoa. Tilalle hankittiin NBA-kokemusta omaava Luis Flores, mutta hänkin on parhaillaan telakalla alaraajavamman takia. Flores ehti pelata viisi ottelua Näätäpaidassa ennen loukkaantumistaan.

Varsinaisen pommin BC Nokia jysäytti tiistaina, kun se ilmoitti hankkineensa siirtoikkunan viime hetkillä uuden takamiehen. 193-senttinen Vuk Malidzan tulee päävalmentaja Oliver Vidinin tapaan Serbiasta. Malidzan pelasi alkukauden Serbian sarjaa OKK Belgradin riveissä (14.9/7.9 syöttöä), mutta siirtyi Sloveniaan Helios Sunsiin kuuden ottelun ajaksi. Siellä hän teki tehot 5.5/3.7/1.3 syöttöä.

BC Nokian päävalmentaja Vidinillä on käsissään Korisliigan ehkä pelätyin sisäkaksikko Dragan Labovic (207cm/115kg) – David Kravish (208cm/100kg). Serbialainen Labovic on näätien paras korintekijä (19.1) ja levyrimies (7.5) ja serbi on isoksi mieheksi erinomainen syöttäjä. Ulottuvan Kravishin tehot (14.1) ovat Labovicin tulon jälkeen hieman laskeneet, mutta heittoprosentit ovat yhä kohdallaan. Jenkkisentteri on myös erinomainen heitontorjuja. Tietää hikistä iltaan Sherman Gaylle, Austin Dufaultille ja Juho Nenoselle.

Vilppaan tuorein hankinta Alex Vaenerberg pelasi lauantaina ensimmäisen ottelunsa Vilppaan paidassa 2,5 vuoteen – ja upeasti pelasikin. ”Vääneri” hoiteli pelinjohdon mallikkaasti, upotti ohessa 10 pistettä ja voitti salolaisyleisön heti puolelleen. Vilppaan loppukaudelle Vaenerbergin tulo tekee hyvää, sillä nyt Doug Wiggins ei joudu raatamaan ykköspaikalla liian suuria minuutteja.

– Oli tosi hieno fiilis palata takaisin, etenkin tällaiseen peliin. Loppuunmyyty halli ja tärkeistä sarjapisteistä taistellaan. Hyvä, että sain pari viikkoa treenejä alle ennen ensimmäistä peliä. Joukkuekaverit ja koko Salo on ottanut minut avosylin vastaan. Salossa on parhaillaan hieno meininki joukkueen sisällä ja katsomossa, totesi Vaenerberg Vilppaan tiedotteessa.

– Nokian pelaaminen on kärsinyt kokoonpanomuutoksista, mutta sillä on potentiaalia olla erittäin vaarallinen joukkue. Pelaaminen rakentuu pitkälti Labovicin ympärille, mutta laadukkaita pelimiehiä löytyy monelle pelipaikalle. Uusi serbitakamies tuli aika puskista eikä miehestä ole paljoa tietoa. Avainasemaan nousee levypallopelaaminen ja meidän on löydettävä rentous omaan tekemiseen täydet 40 minuuttia, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki miettii.