Kataja ja Bisons kohtaavat keskiviikkona Korisliigan kärkikamppailussa. Voitolla Kataja varmistaisi itselleen jo runkosarjan voiton.

Suvereeniksi sarjajohtajaksi Katajan kone on viime aikoina yskinyt merkillisesti. Viikon takainen shokkitappio KTP:lle selittyy pitkälti Teemu Rannikon lepuutusvuorolla. Rannikko palasi sunnuntaiseen Vilpas-otteluun pelaavaan kokoonpanoon, mutta Kataja oli silti vaikeuksissa salolaisten kanssa.

Kaikesta huolimatta Kataja on kotisalissaan päivänselvä ennakkosuosikki. Se on hävinnyt 16 kotiottelustaan tasan yhden, kauden avausottelun Kouvoja vastaan. Siitä eteenpäin joensuulaiskatsojat ovat päässeet nauttimaan pelkistä voitoista. Tämä kuitenkin avaa Biisoneille yllätyksen mahdollisuuden. Turhia paineita voiton suhteen ei kannata ottaa. Parhaassa tilanteessa Bisons pääsee pelaamaan vapautuneesti ja täysin paineettomasti, kuten Karhua vastaan.

– Yritämme olla hieman parempia jokaisessa ottelussa. Kataja on erittäin hyvä joukkue, joten yritämme vain tehdä parhaamme ja pelata kovaa, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson tyytyi toteamaan seuran sivuilla.

Corey Maynard pääsee kokeilemaan Katajan kaatoa, sillä Joensuuhun päästäkseen ei tarvita Venäjän viisumia. Aussi hyppää kerralla syvään päätyyn – hänestä suunnitellaan Rannikolle päällystakkia.

Tuukka Kotin mukaan lähtö selviää vasta pelipäivänä. Kausiflunssa on kiusannut joukkueen ikänestoria viime aikoina.