Susijengin pelaajista Sasu Salin, Shawn Huff ja Roope Ahonen pääsivät viikonloppuna juhlimaan tärkeitä voittoja. Petteri Koponen, Matti Nuutinen ja Erik Murphy sen sijaan kokivat tappiot.

Sasu Salin kuului joukkueensa tehokkaimpiin 14 pisteellä, kun Gran Canaria voitti kotikentällään liki 6000 katsojan edessä CB Murcian 87-75 (47-38).

Gran Canaria löysi itsensä takaa-ajajan paikalta ensimmäisen neljänneksen jälkeen, mutta Salin ja kumppanit ryhdistäytyivät ja keräsivät 9 pisteen johdon puoliajalle. Gran Canarialla oli jatkuvasti mahdollisuutensa ratkaista peli, mutta Murcia pysyi kannoilla.

– Saimme muutaman hyvän kolkin toisen neljänneksen loppuun, mitä ennen skoraaminen oli vaikeata. Onneksi peli lähti siitä kulkemaan, Salin kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tiesimme jo alussa, että vaikea peli tulossa. Annoimme puoliajan jälkeen Murcialle hieman saumoja, vaikka johdettiin jo 9 pistettä. Siinä vaiheessa olisi pitänyt jo katkaista selkäranka. Loppua kohden sitten parannettiin ja onneksi saatiin hyvä voitto.

Salin (14/2/1 syöttöä) kuului Gran Canarian tehotrioon yhdessä Alen Omicin (13/4) ja D.J. Seeleyn (15/2/3) kanssa.

Saksan Bundesliigassa Shawn Huff ja Ludwigsburg selättivät Eisbären Bremerhavenin 93-73 (47-43). Ludwigsburg repäisi eron Bremerhavenin puoliajan jälkeen kasvattaen tasaisesti eron 20 pisteeseen loppusummeriin mennessä. Huff kärsi virhevaikeuksista heittäen 2 pistettä 12 minuutissa.

Roope Ahonen ja Kolossos Rodou voittivat jännittävässä ottelussa Kreikan pääsarjassa Koroivosin 71-68 (35-40). Kolossos meni 55-62-johtoon neljä minuuttia ennen loppua 11-0-juoksulla, mutta Koroivos kykeni vielä tasoittamaan pelin 62-62. Kolossos kuitenkin piti päänsä ja viimeisteli voiton.

Joukkueensa aloitusviisikkoon kuulunut Ahonen jäi pisteittä, mutta haki 2 levypalloa ja jakoi 3 namupassia.

Petteri Koponen ja BC Himki hävisivät neljännen peräkkäisen ottelunsa VTB-liigassa. UNICS Kazanin Keith Langford (38/4/5) pommitti peräti 23 pistettä ensimmäiseen 10 minuuttiin, joiden avulla kotijoukkue Kazan keräsi johdon, jonka se piti loppuun saakka. Kazan voitti 85-90 (35-45).

Koponen pelasi vajaat 28 minuuttia pussittaen 9 pistettä, hakien 2 levypalloa ja jakaen 5 syöttöä.

Kreikan pääsarjassa Matti Nuutinen oli vauhdissa heittäen joukkueensa korkeimman pistemäärän 15 pistettä ja noukkien 5 levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä. Nuutisen Arkadikos kuitenkin hävisi Lavriolle 67-79 (31-40).

Turkin pääsarjassa Erik Murphyn Buyukcekmece hävisi selkeästi vieraissa Fenerbachelle 64-86 (36-426).

Murphyn saldo oli 6 pistettä ja 5 levypalloa 25 minuutissa.

Gordon Herbertin luotsaama Frankfurt Skyliners hävisi niukasti Bayen Münchenille vieraissa 76-78 (43-40). Bayernin Vitalis Chikoko (16/6) nosti joukkueensa 2 pisteen johtoon minuutti ennen loppua ja loput pisteet molemmat joukkueet heittivät vapaaheittoviivalta.