Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko koripallosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Miinusta:

– Korikobrat on pohjalaisella hulluudella rakennettu ryhmä. Amerikkalainen valmentaja, viisi jenkkiä ja alemman keskitason suomalaispelaajia. Ei kovin kunnianhimoinen visio pääsarjaseuralle.

– Korikobrat oli ykkösdivisioonan vakiokalustoa 2003-2012, nyt se pelaa neljättä kauttaan Korisliigassa. Pudotuspeleihin se ei ole koskaan selvinnyt.

– Pidän pelkästään hyvänä, jos ja kun Kobrat putoaa. Ei suomalaista koripalloa voi kehittää peluuttamalla viittä jenkkiä. Kobrat putoaa ja se on heille ihan oikein. Toki syy viiden jenkin peluuttamiseen ei ole lapualaisten vaan sääntöjen. Mitä enemmän ulkomaalaispelaajia on sallittu, sitä enemmän heitä hankitaan ja myös peluutetaan. Suomalaislupaukset jäävät istumaan penkille, missä ei yksikään pelaaja kehity. Systeemi on mielipuolinen.

– Toki KTP ja BC Nokiakin vielä ovat putoamisvaarassa, mutta oma ennusteeni on, että lapualaiset sanovat nyt näkemiin liigatason koripalloilulle. Mitä mieltä sinä olet?