Helsingin Kisahallissa pelataan keskiviikkona tärkeistä pisteistä. Kotijoukkue Seagulls pitää hallussaan Korisliigan kuudetta sijaa 15 voitolla 32 ottelusta. Vieraaksi saapuva Vilpas väijyy voiton päässä, joten voitolla se nousisi Gullsien kanssa tasapisteisiin.

Näin joukkueiden väliset sijoitukset ratkottaisiin kolmessa viimeisessä pelissä. Viimekertaisella pääkaupungin vierailulla se haali yli sata äänekästä fania isolle kirkolle ja perinnettä jatketaan taas keskiviikkona. Ääntä on siis luvassa.

Runkosarjaa on jäljellä enää neljä kierrosta ja Vilppaan paikka pudotuspeleihin on käytännössä selvä. BC Nokia on kahden voiton päässä samoin kuin Biisonit maanantaina kukistanut KTP. Kumpikin on keskinäisissä peleissä heikoilla Vilppaan kanssa, joten ohittaminen vaatisi kolme voittoa Vilpasta enemmän. Ei siis helppo nakki.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti ja kotivoitot ovat olleet kiven alla. Seagulls on hakenut vieraspisteet Salohallista kahdesti (61-76, 66-92) eikä jossitteluihin ole jäänyt aihetta. Vilpas oli taas parempi joulukuussa Kisahallissa 68-77. Mikäli joukkueet päätyvät voittoihin 2-2, koriero on menossa Seagullseille. Se on keskinäisissä niskan päällä 32 pisteellä.

– Erittäin tiukka vääntö tulossa. Taistelemme Salon kanssa samoista sijoista ja ottelun panos tulee varmasti näkymään. Paremmin konseptissaan pysyvä joukkue on vahvoilla, arvioi Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas keskiviikon kamppailua Vilppaan tiedotteen mukaan.

Vilppaan vieraspelaaminen ei ole ollut rouva Fortunan suosiossa. Viimeksi tuli Katajalta takkiin kahdella pisteellä, sitä ennen Pyrinnöltä ja Biisoneilta pisteellä.

– Toivottavasti saamme siirrettyä saman energian Kisahalliin, jota on nähty Salohallin kotiotteluissa, toivoo Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.