FIBA:lta kovat ukaasit – maita uhkaa hyllytys maajoukkuepeleistä

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

FIBA Europe on ryhtymässä koviin toimiin saadakseen Euroliigaan osallistuvat joukkueet ja koripalloliitot aisoihin.

Euroleague Commercial Assets (ECA) on seurojen omistama järjestö, joka järjestää vuosittain Euroliigan sekä Eurocupin. Mukana on 11 perustajajäsentä, jotka ovat automaattisesti oikeutettuja saamaan paikan ensi vuoden Euroliigassa, joka pelataan 16 joukkueen voimin.

FIBA Europe on kuitenkin lähtenyt vastaiskuun ja ensi kaudella lanseerataan uusi Mestarien liiga.

FIBAn ja Euroliigan sukset ovat pahasti ristissä, sillä FIBA on lähettänyt Euroliigalle uhkauskirjeen sen toiminnasta ja Euroliigan on tehnyt valituksen FIBAn toiminnasta Euroopan komissiolle.

Euroliigan 11 joukkuetta eivät ole vastanneet FIBA:n lähettämään uhkauskirjeeseen. FIBA pitää ECA:n toiminaa laittomana ja vain muutamien joukkueiden etuja tavoittelevana.

FIBA muistuttaa, että seurat ovat maiden koripalloliittojen jäseniä siihen kuuluvine oikeuksineen ja vastuineen. Samalla se on uhannut koripalloliittoja.

Vastauksena ECA:n aggressiiviselle ja laittomalle käytökselle, FIBA Europe on päättänyt, että 16 Euroliigaan osallistuvaa joukkuetta lukuun ottamatta, ne koripalloliitot, jotka kannattavat ECA:n toimintaa antamalla heidän alaisten seurojen tehdä sopimuksia ECA:n tai sen kanssa yhteydessä olevien tahojen kanssa, tullaan välittömästi sulkemaan pois kaikesta FIBA Europen järjestämästä aikuisten miesten maajoukkuetoiminnasta. Kilpailukielto saattaa laajentua myös muihin kilpailuihin, kuten olympiakarsintoihin ja itse olympialaisiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että paikallisten liittojen on estettävä seurojen osallistuminen Euroliigan hallinoimaan Eurocupiin, jotta ne seurat pelaisivat Mestarien liigassa.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!