Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko koripallosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Outo juttu:

– Suomalaiset tuntuvat arvostavan koripalloa vain silloin, kun maajoukkue pelaa arvoturnauksissa ja menestyy; silloin media on täynnä juttuja Susijengistä ja kaikki on ”valtavan hienoa”.

Jostain kumman syystä tuota samaa arvostusta ei ole saatu siirrettyä juuri lainkaan Korisliigaan.

– YLE antoi tästä eilen loistavan esimerkin radion puolella urheiluillassa. Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen ottelukierros ja panokset olivat joka pelissä valtavat: pelattiin paikasta pudotuspeleihin, kotiedusta ja KTP:n kohdalla jopa seuran tulevaisuudesta.

– Ja mitä tekee YLE? Lähetys käsittelee tuntikausia reilun viikon päästä alkavaa naisten jalkapalloliigaa. Kun jääkiekko ja jalkapallokierroksilla on joka ottelussa selostajat paikalla ja liveseuranta, olisiko täysin mahdoton ajatus, että näillä kauden tärkeimmillä hetkillä niin olisi myös Korisliigassa? Ja vaikkei olisikaan, kyllä näitä ottelukierroksen tapahtumia olisi voinut seurata hiukan tarkemmalla silmällä ottelujen ollessa käynnissä. Menee hermot.