Tanskan aikuisten maajoukkueet ovat nyt kokonaan suomalaiskomennossa. Tanskan miesten maajoukkuetta luotsaava Pieti Poikola saa kollegakseen Kataja Basketin toiminnanjohtajan postilta väistyvän Ville Tuomisen, 34. Tanska on tuttu maa Tuomiselle, joka komensi Bakken Bearsia vuosina 2013–15.

Aika Bakken Bearsin ruorissa oli tuloksekas Tuomiselle. Bears vei vuoden 2014 Tanskan mestaruuden ja ylsi vuonna 2015 finaaliin sekä pelasi kummallakin kaudella FIBA EuroChallengea.

Nyt Tuominen saa komentaakseen Tanskan naisten maajoukkueen. Tanskan naiset eivät ota osaa FIBA:n alaisiin kilpailuihin kesällä 2016, mutta valmistautuvat tuleviin koitoksiin mm. Kiinan ottelukiertueella.

– Olen innoissani päästessäni osakseni Tanskan naisten maajoukkuetta. On etuoikeus päästä työskentelemään parhaiden tanskalaisten pelaajien kanssa ja toivon, että onnistumme yhä jatkossa rakentaa ja kehittää joukkuetta, Tuominen veistelee Tanskan maajoukkueen virallisessa tiedotteessa.

– Tulevana kesänä saamme mahdollisuuden työskennellä konseptimme parissa ja kehittyä joukkueena. Odotan innolla päästäkseni saliin pelaajien ja valmennusjohdon kanssa.

– Ville tulee järjestelmäämme sitoutuneena valmentajana, jonka tekemisen laatu on vahva. Uskomme ja toivomme, että hän pystyy kehittämään meidät tietyllä tasolle ja luoda voimakkaan Tanskan naisten maajoukkueen, joka voi kehittyä, haastaa ja edustaa Tanskaa parhaalla mahdollisella tavalla, ylistää Tanskan naisten maajoukkueen edustaja Susie Heede.

Pelaajaurallaan Tuominen ehti edustaa ToPoa Korisliigassa vuosina 1998–2000 ja 2005–07 sekä karkkilalaista Team Componentaa vuosina 2002–04. Parhaalla liigakaudellaan Tuominen taituroi karkkilalaisille 13,7 pistettä, 3,2 levypalloa, 2,5 syöttöä ja 1,5 riistoa ottelua kohden.

Tuomisella on tilillään myös kolme aikuisten ja 42 nuorten maaottelua.

Päävalmentajauransa Tuominen aloitti kaudella 2010/11, jolloin hän komensi TomPo:a miesten divarissa. Seuraavalla kaudella Tuominen toimi BC Nokian päävalmentajana divarissa ennen siirtymistään Korisliigaan ja Tampereen Pyrintöön. Pyrintö saavutti kaudella 2012/13 LiigaCupin mestaruuden ja pudotuspelipaikan.

Vuosina 2013–15 Tuominen luotsasi Tanskan Basketligaenin Bakken Bearsia. Päättyvällä kaudella Tuominen on toiminut Joensuussa runkosarjavoittaja Kataja Basketin toiminnanjohtajana.

Lähde: Koripalloliiton tiedote