Miesten I divisioona A:n finaalipari selvisi, kun UU-Korihait kaatoi kotisalissaan Porvoon Tarmon lukemin 99-72 (43-32) ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-0. Forssan Koripojat olivat myös jännitysnäytelmässä JKS Basketia vahvempi 87-85 (43-48) ja eteni niin ikään finaaleihin voitoin 3-0.

Ottelussa levypalloja hallinnut Korihait (47-33) jatkoi kahden ensimmäisen ottelun tapaan tasaisen varmaa suorittamista avauspuolikkaalla ja repäisi eron vieraiden ulottumattomiin kolmannella neljänneksellä (35-23), eikä Tarmo kyennyt nousemaan sillasta menetettyään toiselle puoliajalle loukkaantuneen tehomiehensä Julian Boydin (2/6).

Voittajien tehokkaimmat olivat Reginald Bratton (25/6), 17 pistettä mieheen heittäneet Mikael Herbert sekä Vesa-Pekka Laine ja tupla-tuplan kerännyt Marcus Van (10/17). Porvoolaisilta onnistuivat Sami Ikävalko (20/3) sekä Connor Donaldson (13/5).

FoKoPo jännittävien vaiheiden jälkeen voittoon

Forssassa kamppailu käynnistyi JKS:n komennossa, mutta erinomaisen ottelun pelanneiden Aapeli Alasen (28/8) ja Shane Heywardin (19/14) johdolla kotijoukkueen kurssi kääntyi puoliajan jälkeen.

Tasaisena edenneen neljännen jakson viimeisellä minuutilla FoKoPo meni Alasen kolmosella 87-82 -johtoon, mutta Henri Kantosen (24/8) kolmen pisteen heitto toi vieraat kahden pisteen päähän. Alanen kuitenkin torjui JKS:n voittoheittoyrityksen ja lähetti samalla JKS:n kesäloman viettoon.

Isänniltä lisäksi Remon Nelson (17/7/7) keräsi kiitettävän tilastorivin. Vieraista Kantosen lisäksi onnistujia olivat Juuso Kauppinen (20/4) ja Leo Tarjanne (14/2).