Petteri Koponen oli Himkin kirkkain tähti, kun moskovalaiset voittivat Euroliigassa Olympiakosin 98-66 (48-36).

Koponen oli koko parketin pistehai nakuttaen 21 pistettä vain 17 minuutissa. Voiton myötä Himki on Euroliigan F-jatkolohkon neljäntenä, kun kahdesta jatkolohkosta neljä parasta etenevät pudotuspeleihin.

Himki nappasi ottelun kontrolliinsa jo ensimmäisellä puoliajalla Koposen ja Aleksei Shvedin koritehtailun myötä. Kolmannella neljänneksellä Himkin johto venyi jo 20 pisteen ylitse, mutta lopullisen niitin voitolle löi Koponen, joka aloitti päätösneljänneksen kahdella peräkkäisellä kolmosella.

– Todella hyvä peli meiltä, mutta emme ole vielä saavuttaneet mitään. Meillä on ensi viikolla Madridissa peli, joka meidän pitää voittaa. Kaikki on meidän käsissämme, Koponen kommentoi pelin jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Me pidimme Olympiakosin 66 pisteessä ja teimme itse melkein 100 pistettä. Samanlaisella puolustuksella voimme voittaa kenet tahansa.

21 pisteen lisäksi Koponen jakoi 4 namupassia joukkuekavereilleen.

FIBA Europe Cupissa Gordon Herbertin luotsaama Frankfurt Skyliners eteni välieriin voittamalla kotikentällään Maccabi Rand Median 91-75 (43-38). Skyliners voitti ottelusarjan 2-1.