Korisliigan toisella puolivälieräkierroksella nähtiin kolme kotivoittoa, kun Bisons tasoitti välieräsarjan Pyrintöä vastaan lukemin 80-76 (32-37), kuten myös Vilpas murskatessaan Kouvot 106-63 (43-30) ja BC Nokia yllätti Katajan toistamiseen luvuin 85-79 (40-39).

Ilman Tuukka Kottia otteluun lähtenyt Bisons sai taisteluvaihteen päälle toiseen puolivälierään, eikä päästänyt tamperelaisia helpolla. Ensimmäinen neljännes (12-17) oli Pyrinnön heiniä, mutta siitä eteenpäin ohjat olivat Bisons-pelaajien käsissä.

Bisons sai hyökkäyspelinsä toimimaan toisella puoliajalla iloisesti ja varmisti päätösneljänneksellä voiton Paul Hill Jr.:n (14/7), Ronnie Clarkin (25/4) sekä isolla asenteella pelanneen Matias Ojalan (13/10) johdolla.

– Pitää vain pelata, siitä playoff-koriksessa on kyse. Meidän pitää toisintaa tämän päivän hyvät asiat myös Pyynikillä. Nyt täytyy ymmärtää, ettemme ole voittaneet vielä mitään, Bisons-luotsi Greg Gibson summasi Korisliigan tiedotteen mukaan.

Pyrinnön tehokkaimmat olivat Ricky Minard (23/5) sekä Damon Williams (15/6/7 syöttöä).

Nokialla nähtiin kotijoukkueen toinen yllätysvoitto puolivälieräsarjassa, kun BC Nokia sai hallitsevan Suomen mestarin kuriin. Tasaisena edennyt ottelu ratkesi vasta viimeisellä kymmenminuuttisella, kun kotijoukkue sai päälle vieraita isomman vaihteen.

Päätösjaksolla ratkaisuhetkillä nokialaisilta onnistujien viitan harteilleen ottivat Eldar Skamo (15/6), David Kravish (16/9) sekä etenkin Dragan Labovic (13/7), joka upotti kaikki Nokian kannalta tärkeät vapaaheitot loppuhetkillä.

– Tämä on se tapa, jolla meidän pitää pystyä pelaamaan jos haluamme mennä välieriin tästä parista. Joukkue nyt myös nauttii pelaamisesta, joka heijastuu kentälle, BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidin suitsutti.

Joensuulaisilta korkeimmat tehot hyökkäyspäässä kirjauttivat Thomas Scrubb (24/4) sekä Trevis Simpson (20/6).

Avausottelun voittanut Kouvot oli täysi vastaantulija 1787 silmäparin todistaessa Salon Vilppaan kotiluolassa. Vierasjoukkue ei käynyt johdossa alkuminuuttien jälkeen, vaan isännät rokottivat tehokkaasti etenkin vieraiden menetyksistä (23) vastahyökkäyksillä.

Kouvoista ei ollut voittokamppailuun mukaan enää viimeisellä jaksolla, vaan ero repesi suurimmillaan 45 pisteeseen päätösneljänneksellä, joka kirjattiin Vilppaalle peräti lukemin 36-12.

Voittajien pisteykköset olivat Doug Wiggins (27/1/8) sekä Austin Dufault (21/7). Kouvoilta lähimmäs omaa tasoaan ylsivät D.J. Richardson (15/9) ja David Gonzalvez (12/3).

Lähde: Koripalloliiton tiedote