Perjantaina Kouvot vyöryi Mansikka-aholla vahvan toisen puoliaikansa ansiosta 19 pisteen avausvoittoon, mutta kaikki voi muuttua kahdessa yössä. Vilpas esitti sellaisen näytöksen kotiyleisölleen, että ei paremmasta väliä. Se karkasi nopeasti 17 pisteen johtoon ja tulitti toisella puoliajalla huikeat 63 pistettä kouvopäätyyn. Loppunumerot 106-63 kertovat kaiken 1787 silmäparille pelatusta toisesta kohtaamisesta.

Voitolla Vilpas tasoitti sarjan lukemiin 1-1 ja hankki toisen kotiottelun ensi torstaille. Herkulliseksi tilanteen tekee se, että siinä pelissä Vilppaalla on mahdollisuus pistää sarja poikki – mikäli tiistainen Kouvolan reissu päättyy onnellisesti.

Salossa vietettiin sunnuntaina melkoista karnevaalia, joka näkyi ja kuului ympäri kaupunkia. Uskollinen faniryhmä Vilpas Ultras marssi parisataapäisenä torilta Salohallille laulaen, rummuttaen ja punavalkoisten soihtujen kera. Itse ottelussa se sai koko katsomon mukaan juhlahumuun ja sytytti Vilppaan joukkueen sellaiseen iskuun, että Kouvot jäi täysin aseettomaksi. Sunnuntain kamppailu oli pleijarikorista parhaimmillaan. Tunnetta, upeita suorituksia ja mikä parasta – kotijoukkue näytti ettei puolivälieräsarja ole todellakaan ohi.

Jos oli Kouvojen toisen puoliajan esitys perjantaina hyvä, sunnuntainen Vilppaan dominointi oli potenssiin kymmenen.

– Kouvoille kävi kuten meille viimeksi. Kun heitto ei putoa, tuska kasvaa ja siirtyy myös puolustukseen, analysoi Mikko Tupamäki ottelun kulkua Vilppaan tiedotteessa.

Ja oikeassa mies oli. Kakkosten prosentit menivät tasan (56,0%), mutta kaarella Vilpas oli parempi 47,4% – 21,4%. Kun se kokosi peräti 23 syöttöä ja 15 riistoa, niillä mentiin karkuun ja komeasti.

– Ei joukkueiden välinen ero ole näin suuri. Varmaa on, että Kouvot ei heitä näin huonosti tiistaina kotihallissaan, muistutti Tupamäki.

– Katseltiin videolta palloscreenien puolustamista ja muutettiin muutamaa omaa peliä. Päästiin tänään ajamaan puolustuksen keskelle useammin kuin Kouvolassa. Pelaajat olivat tosi keskittyneitä ja iso kunnia täytyy antaa heille, kiitteli Tupamäki.

Lähde: Vilppaan tiedote