Korisliigan tiistain kolme puolivälierää päättyivät kaikki kotivoittoihin. Joensuussa Kataja kavensi ottelusarjan BC Nokiaa vastaan 1-2 –tilanteeseen 99-69 (49-34) –voitolla, Pyrintö nousi voiton päähän välieristä kaatamalla Bisonsin 91-78 (52-37) kuten myös Kouvot, joka voitti Vilppaan 76-58 (36-28). Ottelusarjat ovat katkolla torstaina.

Pudotuspelien yllättäjä BC Nokia ei kyennyt kampeamaan hallitsevaa mestaria Joensuun Katajaa ulos mestaruusjahdista ainakaan vielä tiistain kolmansissa puolivälieräotteluissa. Katajan ryhtiliike johti kotijoukkueen vakuuttavaan 99-69 (49-34) –voittoon. Sarja on katkolla BC Nokialle jälleen torstaina Nokian palloiluhallissa.

Tiistain ottelu oli kuitenkin varsin erinäköinen koitos kahteen aikaisempaan näytökseen verrattuna. Ottelussa alusta asti kuskin paikalla ollut Kataja ei päästänyt BC Nokiaa avausjakson jälkeen enää todellisen iskuetäisyyden päähän, pitäen vierailijat loitolla vahvan heittopelinsä (2p 59%, 3p 42%) ansiosta.

Yhdeksi suureksi eroksi joukkueiden välillä muodostui myös Katajan kyky päästä vapaaheittoviivalle. Hyvin hyökkäyksiään toteuttanut Kataja onnistui löytämään BC Nokian puolustuksesta saumoja johon hyökätä ja sai vierailijat tätä kautta suuriin ongelmiin jotka johtivat myös virheisiin. Vapaaheittoviivalle 28 kertaa ottelussa päässyt Kataja pussitti viivalta 11 pistettä enemmän kuin vierasjoukkue.

– Päivä kerrallaan eletään koko ajan. Nyt elettiin tätä päivää todella hyvin. Purimme kaksi edellistä peliä palasiksi ja kävimme joukkueen kanssa läpi sitä missä olemme hyviä. Esitys oli tasapainoinen ja energinen, iloitsi Kataja-luotsi Jukka Toijala Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kotikatsomon tuki oli valtavan hienoa ja saimme nyt maksettua vähän takaisinkin päin. Olemme olleet tänä vuonna kovissa paikoissa ja nousseet – ja edelleen ollaan kovassa paikassa.

Katajan parhaimmistoon lukeutuivat 25 minuuttia urakoinut Teemu Rannikko (18/5/6 syöttöä), 20 pistettä heittänyt laituri Thomas Scrubb sekä joukkueen pisteykkönen Trevis Simpson (26/6/4 syöttöä).

BC Nokian riveistä esille nousivat 19 pistettä nakuttanut serbisentteri Dragan Labovic ja tämän vakuuttavasti esiintynyt sentterikollega David Kravish, joka kirjautti tilastorivikseen 13 pistettä, 8 levypalloa ja 3 koriin johtanutta syöttöä.

BC Nokia johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Tampereen Pyrinnön toinen jakso oli lopulta liikaa Loimaan Bisonsille joukkueiden kolmannessa puolivälieräottelussa. Toisen neljänneksen numeroin 29-9 vieneet tamperelaiset karkasivat Bisonsin ulottumattomiin eivätkä päästäneet biisonilaumaa enää voittotaisteluun mukaan. Loppulukemat Pyynikillä kirjattiin Pyrinnölle numeroin 91-78 (52-37).

Ottelusarja on katkolla Pyrinnölle torstaina Loimaalla.

Bisons aloitti ottelun joukkueista selkeästi paremmalla jalalla ja aktiivisemmalla otteella. Parhaimmillaan ottelua 9 pisteellä johtanut Bisons onnistui avausjakson aikana hyökkäämään todella tehokkaasti Pyrinnön puolustuksen pienimmistäkin nukahduksista, eikä toisen jakson avausminuuttien aikana 23-32 –johdossa käynyt Bisons nöyristellyt yhtään ennakkosuosikin asemassa edelleen ollutta Pyrintöä.

Ottelun selkeä käännekohta nähtiin toisen neljänneksen alkuhetkien jälkeen. Pyrinnön puolustus löysi sen saman vaihteen jolla joukkue nousi kevätkaudella runkosarjan yhdeksi kuumimmista joukkueista, eikä Bisons onnistunut vastaamaan tähän. Seitsemässä minuutissa 27-2 –runin tehtaillut Pyrintö karkasi Bisonsilta puoliajan isolle tauolle siirryttäessä 15 pisteen johtoon, eivätkä loimaalaiset enää tämän jälkeen venyneet ottelun voittotaisteluun mukaan.

– On oltava todella tyytyväinen voitosta. Bisons taistelee äärimmäisen kovaa ja yhtään tilannetta emme saa ilmaiseksi. Teimme toisella jaksolla puolustuksessa paljon sellaisia asioita, jotka mahdollistivat ratkaisevan runin meille. Puoliajan jälkeen ongelmanamme olivat pallonmenetykset ja niistä pitää päästä eroon, pyöritteli Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen.

– Muuten olen ihan tyytyväinen meidän ilmeeseen ja tietysti lopputulokseen. Täällä oli tänään loistava tunnelma ja torstaina Loimaalla tulee varmasti olemaan myöskin ääntä hallissa.

Pyrinnön Ricky Minard oli ajoittain pysäyttämätön tiistain kamppailussa, miehen tehtaillessa 31 pistettä ja repiessä 6 levypalloa kaupantekijäisiksi. Ikinuori laituri Damon Williams (14/9/5 syöttöä) lähenteli tupla-tuplaa ja J’Nathan Bullock pussitti 17 pistettä ja kahmi 7 levypalloa.

Bisonsin joukkueesta parasta osaamistaan esittivät 16 pistettä pussittanut Ronnie Clark sekä vahvat 32 minuuttia uurastanut Ville Mäkäläinen (14/8/2 syöttöä).

Pyrintö johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Mansikka-ahon urheiluhallin 1398-päisen yleisön edessä pelannut Kouvot löysi jälleen tutun kotivireensä, kaataen Salon Vilppaan ottelusarjan kolmannessa näytöksessä lukemin 76-58 (36-28). Ottelusarja on katkolla Kouvoille torstaina Salohallissa.

Molemmat joukkueet olivat esittäneet omissa kotiotteluissaan huomattavasti vieraspelejä tehokkaampaa hyökkäyspelaamista ja pienet yksityiskohdat paremmin toteuttavaa puolustuspelaamista, eikä poikkeusta sääntöön nähty myöskään tiistain ottelussa. Ottelun avausjakson 19-9 voittanut Kouvot onnistuivat pitämään ilman pelikieltoaan kärsinyttä Okko Järveä pelanneen Vilppaan hyökkäyspelin nuhteessa läpi illan, eikä Vilpas saanut kunnollista kirivaihdetta silmään koko toisen puoliajan aikana.

Erityisesti Vilppaan kahden pisteen heittojen tarkkuus (35%) romahti alas sunnuntaisesta Salohallin kohtaamisesta Kouvojen tiiviin ja aktiivisen puolustuksen puristuksessa. Kumpikaan joukkue ei osunut bonuskaaren takaa järin tarkasti, mutta Kouvot onnistuivat puhkomaan Vilppaan puolustusta läpi illan ajoilla ja nostelivat kahden pisteen suorituksensa korirenkaan läpi peräti 60-prosenttisesti.

– Meidän hyökkäyspään toteutus oli huonoa, tuli menetyksiä ja Kouvot pääsi juoksemaan. Minuutit ennen puoliaikaa ovat koripallossa tärkeimpiä minuutteja ja olimme tosi huonoja toisen jakson lopun, harmitteli Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

– Kolmannella kympillä olimme 8-10 pisteen päässä, mutta emme saaneet peliä tasoihin. Kouvot ansaitsi tänään voiton ja he olivat selvästi energisempiä.

Kouvojen riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplat mieheen toimittaneet Alexander Madsen (12/14/3 syöttöä/2 riistoa/2 torjuntaa) ja Thomas Gipson (14/13), sekä vahvan kokonaissuorituksen esittänyt takamies Kyle Shiloh (18/7/5 syöttöä).

Vilppaan vaisusti esiintyneestä joukkueesta laituri Monyea Pratt (14/12/4 syöttöä) ja sisäpelaaja Austin Dufault (14/10) urakoivat myös tupla-tuplat.

Kouvot johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.