ToPo on tehnyt päätöksen ottaa hallintaansa Divisioona A:n lisenssin, joka on ollut viime vuodet lainassa HBA-Märskyllä.

ToPo on seurana panostanut viime vuodet voimakkaasti junioritoiminnan kehittämiseen ja talouden saattamiseen terveelle pohjalle. Näissä tavoitteissa on onnistuttu ja seuraava luonnollinen askel on edustusjoukkueen kasaaminen. Seuran ja taustajoukkojen keskuudesta on löytynyt konsensus siitä, että on aika palauttaa yksi maamme merkittävimmistä korisseuroista kansallisen tason estradeille. Seura on palkannut media-alan moniosaajan Nikke Tyryn vetämään toimintaa. General managerina Tyry vastaa seuran edustusjoukkueiden tiedottamisesta, markkinoinnista, ottelutapahtumista ja yhteistyökumppanuuksista.

– Haluamme palauttaa ToPon sen todellisille juurille. Vahvalle juniorityölle tärkeää on pelaajan kehityspolun jatkuminen ja edustusjoukkueprojektin myötä meillä on nyt mahdollisuus siihen. Tämä toivottavasti luo vetoa myös A-, B- ja C-juniori-ikäluokkiin, joiden projekteja lähdemme nyt tämän myötä kehittämään. ToPosta ei tule ostojoukkuetta, vaan lupaavien ja motivoituneiden pelaajien joukkue, joille kehittyminen pelaajana on keskiössä, Tyry kommentoi ToPon sivuilla.

Joukkuetta valmentaa 1+1-vuotisella sopimuksella A-junioreiden nykyinen valmentaja Pekka Konttinen.

Torpan Pojat on monien muiden koripalloseurojen tavoin kokenut lähihistoriassa kovia kolhuja. Nyt ToPossa rakennetaan projektia, jossa riskit pidetään minimissä ja menestystä ei tavoitella ostopelaajien avulla. Tärkeintä on tehdä kovaa työtä ruohonjuuritasolla. Tämän “akatemian” kautta parhaat pelaajat löytävät pelipaikan edustusjoukkueesta. Ensimmäisellä kaudella tavoitteet ovat maltilliset, joista tärkein on sarjapaikan vakiinnuttaminen.

– Ensimmäisen kauden tavoitteena on luonnollisesti oppia ammattimaisuutta yksilö-, joukkue- ja seuratasolla. Samalla tavoitteena on luoda kulttuuria Munkkiniemen seudulle koripallokaupunginosana. Lehtereille pitää saada ihmisiä ja tapahtumista tehdä kiinnostavia. Uskomme vahvasti, että kotimaiselle koripallolle on tällä hetkellä selkeä tilaus, ToPon valmennuspäällikkö Janne Rauramo lausuu.

ToPo ottaa näin HBA-Märskyn paikan Divisioona A:ssa. HBA-Märskyllä on mahdollisuus hakea villiä korttia Divisioona B:hen ensi kaudeksi.