Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko koripallosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Plussaa:

– Olipahan lähes kaikkien aikojen pommi, kun sarjanousija BC Nokia kampesi runkosarjan ylivoimaisen voittajan ja hallitsevan mestarin Katajan ulos mitalipeleistä. Nokialla on kyllä tehty uskomattoman hyvää työtä.

– Tässä vaiheessa on pakko heittää ilmaan kysymys, voiko BC Nokia jopa voittaa mestaruuden? Totta kai voi. Ei tässä sarjassa Katajaa kovempia joukkueita ole.

– 28-vuotias romuluinen serbi Dragan Labovic on pelaaja, joka voi olla hyvinkin vaikka mestaruuden takuumies. Hitaalta mutta kankealta näyttävä Labovic teke kentällä koko ajan oikeita ratkaisuja ja heittää huumaavan tarkasti. Hän nakutti eilisessä ratkaisupelissä 30 pistettä, 40% nokialaisten pisteistä. Toki juuri tässä on samalla se sudenkuoppa: jos Labovic saadaan kuriin, Nokia voi olla pinteessä. Mutta saadaanko?

– Ja vaikka Nokian kohdalla puhe kääntyy herkästi Laboviciin, on joukkueen penkki itse asiassa tehnyt näissä pudotuspeleissä suhteessa eniten pisteitä mihinkään muuhun joukkueeseen nähden. Neljässä Kataja-ottelussa Nokian penkkimiehet tekivät liki 30 pistettä / ottelu, mikä kertoo siitä, että materiaali on yllättävänkin laaja. Olisiko tässä tulossa kaikkien aikojen koripallopommi?