Helsinki Seagulls pelasi selkä seinää vasten perjantain ottelussa Kauhajoen Karhua vastaan. Ottelusarjassa 1-2 –tappiolla ollut Seagulls oli tappion päässä kesälomasta, mutta onnistui venyttämään puolivälieräsarjan sen viidenteen otteluun ottamalla komean 94-66 (35-30) –kotivoiton. Ottelusarja ratkeaa sunnuntaina Kauhajoella.

Kauhajoen Karhu ei onnistunut katkaisemaan puolivälieräsarjaa Helsinki Seagullsia vastaan perjantain neljännessä osaottelussa. Peräänantamattomasti kotiyleisönsä edessä taistellut Seagulls syttyi pelaamaan kenties kauden parasta koripalloaan ottelun toisella puoliajalla ja vei kamppailun lopulta nimiinsä lukemin 94-66 (35-30).

Seagullsin voiton kulmakiviksi perjantaina nousivat tehokas, hyvin palloa liikuttanut hyökkäys sekä joukkueen kyky varjella omaa korinalustaa. Karhu onnistui kaukoheitoilla rokottamaan Seagullsia 24 pisteen edestä ja vapaaheittojakin kauhajokelaiset pussittivat 12 kappaletta, mutta kolmen sekunnin alueelta Karhu sai kasaan vain 22 pistettä.

Seagulls-hyökkäys tarjosi etenkin toisella puoliajalla kotiyleisölleen kenties parasta hyökkäyspelaamistaan koko kaudella. Viiden pisteen johtoasemassa puoliajan isolle tauolle lähtenyt Seagulls paukutti toisella kaksikymmenminuuttisella tulostaululle 59 pistettä, eikä Karhu löytänyt lääkkeitä 23 koriin johtanutta syöttöä operoineen Seagulls-hyökkäyksen pysäyttämiseksi.

Ottelun voittotaistelulle lopullisen niitin Seagulls iski päätösjakson alkuminuuteilla. Reilussa kolmessa minuutissa 12-3 –pisteputken tehtaillut Seagulls nousi kuusi minuuttia ennen päätössummeria 24 pisteen ratkaisevaan johtoon, eikä Karhu onnistunut enää vastaamaan Seagullsin vahvaan pelaamiseen.

– Alku oli meiltä heikko, mutta saimme onneksi nopeasti pelisuunnitelmastamme kiinni ja pääsimme juoksemaan. Saimme myös helpot heitot sisään ja pärjäsimme levypalloissakin, iloitsi Seagulls-luotsi Mikko Larkas Koripalloliiton tiedotteessa.

Seagullsin riveistä kovinta jälkeä perjantain kamppailussa tekivät levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt Terrence Watson (26/9/3 syöttöä) sekä 14 pistettä heittänyt James Sinclair (14/5).

Karhun parhaimmistoon lukeutuivat laituri Cade Davis (12/4 syöttöä) ja 10 pistettä pussittanut Lucas Troutman (10/4).

Ottelusarjan voitot ovat tasan 2-2.