Nälkä kasvaa syödessä. Tuo vanha sanonta pitää urheilun saralla lähes poikkeuksetta paikkansa, eikä BC Nokia ole tässä tapauksessa yksi noista poikkeuksista. Joukkueen sisällä meininki on kuitenkin kaikkea muuta kuin jännittynyt, eivätkä ajatukset ole karanneet vielä liian kauas tulevaisuuteen.

Nöyristelemään nokialaiset eivät välieriin Kouvoja vastaan silti missään nimessä ole lähtemässä.

– Kyllä se niin on, että tämän jälkeen tavoitteena on finaalit. Tiedostetaan kuitenkin se tosiasia, että olemme edelleen altavastaajia, mutta tavoitteena on paikka finaaleissa, BC Nokian kokenut Henri Hirvikoski niputtaa Koripalloliiton tiedotteessa.

BC Nokian temppu tämän kevään pudotuspeleissä on jo itsessään erittäin kova saavutus, mutta osoittaa samalla koripallon äärimmäisen kauneuden. Voit olla paperilla miten kova altavastaaja tahansa, mutta nimet paperilla eivät merkitse mitään sillä hetkellä kun pallo irtoaa ylösheittoon ja pelaajat pistävät itsensä likoon toistensa ja koko paikallisen yhteisön puolesta.

Kahdeksannelta sijalta pudotuspeleihin lähtenyt BC Nokia on osoittanut pelaamisellaan sen, että jokainen pudotuspeleihin selvinnyt joukkue on nykyään niin kova, ettei yhtäkään joukkuetta ole varaa lähteä aliarvioimaan. Joukkueen sisällä tilanne on ehtinyt naurattamaankin ryhmän kokeneempia yksilöitä.

Nikkilän Antti taisi bussissa sanoa kolmannen ottelun jälkeen, että ihan turhaan on koko runkosarja stressattu sijoitusta sarjataulukossa kun ei niillä peleillä ole näköjään mitään väliä, Hirvikoski naurahtaa.

– Samalla me muut ollaan oltu tosi innoissamme Harjulan Jonin puolesta. Se on oikeasti tosi kiva juttu, että uransa jo kertaalleen haudannut pelimies saa vieläkin noin paljon vilpitöntä iloa koriksen pelaamisesta.

Välieriin ainakin sillä paljon puhutulla paperilla altavastaajana lähtevä BC Nokia on osoittanut jo nyt olevansa valmis kaatamaan joukkueen kuin joukkueen myös vieraskentällä. Kotonaan Nokian palloiluhallissa näätäpaidat ovat yksi vaikeimmin kaadettavista ryhmistä ja tämän tietää myös Hirvikoski.

– Se on se ajatusmaailma millä me lähdetään välieriin. Yksi vierasvoitto pitää hakea. Sen jälkeen pidämme kotihallimme koskemattomana, niin paikka finaaleissa on meidän, Hirvikoski naulaa.

– Kotiyleisön tuki ja henki joukkueen sisällä on niin hyvä, että se tuo meille valtavasti itseluottamusta. Ryhmän sisäinen rento fiilis ja kotiyleisön tuoma raivoisa kannustus, ne kantavat meitä eteenpäin, Hirvikoski toteaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote