Tampereen Pyrinnön ja Helsinki Seagullsin välinen välieräsarja käynnistyy keskiviikkona Pyynikillä klo 18:30.

Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Pyrintö pudotti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Loimaan Bisonsin voitoin 3-1. Runkosarjan seitsemänneksi sijoittunut Seagulls eteni puolestaan toiselle pudotuspelikierrokselle tiputtamalla jatkopeleistä toiseksi sijoittuneen Kauhajoen Karhun voitoin 2-3. Seagulls vei ratkaisevan viidennen puolivälieräottelun jatkoajan jälkeen 80-82.

Pyrinnöltä Antero Lehto joutui loukkaantumisen vuoksi huilaamaan yhden puolivälieräottelun, mutta palasi kentälle kolmanteen kohtaamiseen ja on pelannut normaalit minuutit palattuaan. Seagullsin edellisestä ottelusta Karhua vastaan joukkueen vahvuudesta oli pois Jason Conley, joka loukkasi itseään neljännessä puolivälieräottelussa. Conleyn pelaamisesta keskiviikkona ei ole varmuutta.

– Seagulls taisteli itsensä vakuuttavasti jatkoon Karhu-ottelusarjasta. He ovat kurinalainen joukkue, joka tietää puolustuksellisesti mitä haluaa ja hyökkäyksessä osaa hyökätä älykkäästi kuumien pelaajien kautta. Heidän kotimainen runko on laadukas ja ulkomaalaispelaajat roolitettu tarkasti. Lisäksi valmentajat Larkas & Velling osaavat taktisesti tukea pelaajiaan pienillä muutoksilla otteluiden aikana ja välissä, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen kehuu seuran sivuilla.

Joukkueiden runkosarjan kohtaamisissa Pyrintö oli niskan päällä vieden ne nimiinsä 3-1.

– Kauden aiemmat kohtaamisemme heidän kanssaan ovat olleet intensiivisiä sekä mielestäni

viihdyttäviä tapahtumia. Samaa on varmasti odotettavissa myös tästä ottelusarjasta. Olemme saaneet valmistautua viimeiset päivät välieriä kohti rauhassa. Pelaajilla olleita pieniä vammoja on hoidettu, videoiden parissa vietetty aikaa, palauduttu puolivälieräsarjan rasituksesta sekä tietysti vietetty tunteja aikaa salilla harjoitellen.

Pyrintö selvitti tiensä jatkoon neljässä ottelussa, joka antoi joukkueelle hieman ylimääräistä lepoa Seagullsiin nähden.

– Koska tieto meitä vastaan asettuvasta joukkueesta venyi pisimpään mahdolliseen ajankohtaan, olemme hioneet omaa tekemistämme kuntoon pääsääntöisesti välittämättä vastustajasta. Pari viimeistä päivää olemme päässeet työstämään pelaajien kanssa sitä, kuinka Seagullsia vastaan pelataan ja on tärkeää, että heti ensimmäisestä ottelusta lähtien meillä on selvä ajatus siitä, mikä on tehokkain tapa puolustaa heitä.

Palviainen ennakoi pudotuspelisarjan lähtevän käyntiin hieman hitaasti.

– Uskon, että ottelusarjan ensimmäinen ottelu on tunnustelua molemmin puolin ja sarja pääsee vasta kunnolla käyntiin, kun molemmat ovat pelanneet kotiottelunsa. Paras seitsemästä ottelusarja muuttaa playoff-dynamiikkaa hieman ja olemme ottaneet tämän myös huomioon. Tärkeää on pyrkiä parantamaan sarjan aikana peli peliltä ja etenkin pyrkiä pitämään oma pelaaminen, jaksaminen sekä tunnetaso standardien mukaisena, Palviainen muistuttaa.