Maaliskuussa loppukevään kattaneen valmennussopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa allekirjoittanut loviisalaislähtöinen Tuomas Iisalo, 33, jatkaa saksalaisjoukkueen päävalmentajana ainakin kevääseen 2018.

Iisalo on vakuuttanut Merlinsin seurajohdon viidessä valmentamassaan ottelussa, vaikka kaikista on tullut tähän mennessä tappio.

– Hypätessäni Crailsheimin kelkkaan joukkue oli hävinnyt ottelunsa keskimäärin 17 pisteellä ja edelliset matsit melko tylyinkin numeroin, muotoilee Iisalo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Vaikka avausvoitto on edelleen tulematta, viimeksi pelaamassamme viidessä ottelussa olemme parantaneet merkittävästi puolustuspelaamistamme. Vastustajan tekemät pistemäärät ovat tippuneet ottelu ottelulta.

Iisalo kertoo olevansa vaikuttunut ennen kaikkea Crailsheim Merlinsin pitkäjänteisyydestä.

– Tulosurheiluun kuuluu tulosvastuu, mutta Merlinsin organisaatio on osoittanut ymmärtävänsä katsoa pelkkää voittosaraketta pidemmälle. Koen niin seuran kuin valmentajan jakavan käsityksen siitä, että kyse on pidemmästä prosessista.

Crailsheim on tipahtanut Bundesliigan viimeiselle sijalle kahden voiton takamatkan päähän toiseksi viimeistä sijaa jakavista Mitteldeutscherista, Göttingenistä ja Bremerhavenista. Bundesliigan runkosarjaa on pelaamatta vielä viisi ottelua.

– Olemme edelliset viisi ottelua pelanneet Bundesliigan pudotuspeliviivan yläpuolella tai sen tuntumassa olleita joukkueita vastaan ja seuraavaksi vastassa ovat kärkiseurat Alba Berlin ja Bayern München. Kärkipelien jälkeen vastassa on kolme tuiki tärkeää ottelua samoista sijoista kamppailevien joukkueiden kanssa, kertoo Iisalo Bundesliigan viimeisistä kierroksista.

– Haaste on kova, mutta tähän asti tekemämme työ osoittaa, että olemme kehittyneet joukkueena. Luotamme siihen, että kova harjoittelu kantaa hedelmää.

Iisalo valmensi Tapiolan Honkaa Korisliigassa kaudella 2014/15. Hänellä on vyöllään lisäksi 19 nuorten ja 57 miesten maaottelua.

Lähde: Koripalloliiton tiedote