Kouvolan Kouvojen pudotuspelitaival on ollut jo nyt ikimuistoinen. Salon Vilppaan kaataminen puolivälierien viidennen ottelun trillerissä nousi yhdeksi kaikkien aikojen comeback-voitoista, eikä joukkueen tahti näytä hiipuneen välierävaiheeseen siirtyessä. Tämän kaiken keskellä parrasvaloihin on noussut 207-senttinen laituri Alexander Madsen.

Korisliigan kevään 2016 pudotuspeleistä on, ainakin puolivälierien perusteella, muodostumassa yhdet mieleenpainuvimmista pudotuspeleistä miesmuistiin. BC Nokia eteni välieriin runkosarjaa dominoineen Katajan ohi, Seagulls ryösti voiton Karhun kotiluolasta viidennen ottelun jatkoajalla ja Kouvot nousi lähes ennennäkemättömällä tavalla Vilppaan ohi viidennen ottelun ratkaisuminuuteilla.

Ja sitten on Alexander Madsen.

Runkosarjassa vain yhden ottelun aloittanut, keskimäärin 22 minuuttia iltaa kohden pelannut juniorimaajoukkueiden vakiokasvo ja neljä miesten maaottelua vyölleen saanut Madsen oltiin jo monen vuoden takaa tiedetty erittäin kovan potentiaalin omaavaksi, urheilulliseksi laituriksi. Todellista, lopullista läpimurtoa oltiin kuitenkin odotettu viimeistään vuoden takaisista U20 EM-kisojen B-divisioonan voitosta lähtien, jossa Madsen oli isossa roolissa.

Pudotuspelien kynnyksellä Ville Kauniston pelaaminen oli epävarmaa, eikä kokenut, Susijengin paidastakin tuttu Kaunisto pystynyt pelaamaan Vilpasta vastaan käydyn puolivälieräsarjan kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Madsen nousi kirkkaiden valojen loisteessa pelaamaan reilut 35 minuuttia ottelua kohden koko puolivälieräsarjan aikana, toimien tärkeimpänä yksittäisenä tekijänä Kouvojen välieriin etenemisessä.

– Puolivälierien alla sain tietää, että (Ville) Kaunisto on poissa ainakin sarjan parista ekasta pelistä ja että nyt pitää ottaa vähän isompaa vastuuta. Sitä hetkeä olin odottanut ja sitä kohti on tehty töitä jo monta kautta, Madsen toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Aloitin yhden ottelun koko runkosarjan aikana ja taisin pelata kerran yli 30 minuuttia (81-105 vierastappio Pyrintöä vastaan). Se motivoi tekemään töitä koko ajan kovemmin ja kehittämään niitä osa-alueita, joiden tiesin olevan heikkouksia pelissäni.

Tervepäinen ja kovalla itseluottamuksella varustettu Madsen ei luule itsestään liikoja, mutta koripallokansa on jo ennen tätä kevättä ounastellut nyt 21-vuotiaan laiturin tason riittävän isompiin minuutteihin ja samalla isompiin tekoihin. Madsen itse ei näe asiaa ihan samalla tavalla.

– Jos nyt katson ajassa taaksepäin esimerkiksi tämän kauden alkuun, niin…ei, en mä usko että olisin ollut ihan valmis vielä tähän vastuuseen, Madsen pohtii.

– Tämä kausi on kasvattanut mua pelaajana todella paljon. En varmasti olisi muuttanut omaa harjoitteluani ja elämäntapojani, jos vastuu olisi ollut tätä luokkaa alusta asti. Tämä koko kausi on valmistanut mua tätä hetkeä varten ja nyt olen tähän kaikkeen valmis.

Puolivälierien ikimuistoinen ratkaisuottelu kantoi Kouvot dominoivaan 99-67 –kotivoittoon välierien avausottelussa BC Nokiaa vastaan.

– Puolivälieristä saimme parhaan mahdollisen lähdön välieriin. Tuon parempaa viidettä ottelua ei voisi edes kuvitella. Se kantoi välierien avausotteluun, mutta BC Nokia tulee olemaan varmasti ihan eri joukkue kotonaan kuin se oli Kouvolassa, Madsen muistuttaa.

Ennakkosuosikkina välieriin lähtenyt Kouvot pitää käsissään ennakkosuosikin aseman lisäksi kotietua. Kotietu matkaa joukkueen mukana myös mahdollisiin finaaleihin, eikä Kouvolasta ole tänä keväänä helppo hakea voittoa.

Tätä taustaa vasten onkin syytä olettaa, että Kouvojen tavoite on viimeistään nyt vain ja ainoastaan Pantteri-patsaassa.

– Se on koko kauden ollut ainakin oma tavoite, eikä joukkueen puoleltakaan olla kyllä tyytymässä mihinkään vähempään, Madsen vakuuttaa.

– Joka ikisen jätkän tähtäin on Pantteri-patsaassa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote