Töölön Kisahallin 1400 katsojaa saivat nauttia perjantaina pudotuspelikoripallosta parhaimmillaan sekä kotijoukkueen voitosta, Seagullsin kaadettua Tampereen Pyrinnön lukemin 71-61 (28-20). Seagullsin kotivoiton kulmakiveksi nousi joukkueen totutun intensiivinen puolustus, joka piti Pyrinnön 38 pisteessä ennen päätösjaksoa.

Perjantainen välieräsarjan neljäs näytös oli ylösheitosta asti intensiteetiltään ja puolustuspelaamisen osalta pudotuspelikoripalloa puhtaimmillaan. Yhtään heittoa ei päästetty ilmaiseksi ilmojen teille, eikä etenkään kotijoukkueen korirenkaan lähellä ollut ylimääräistä elintilaa tarjolla.

Avausjakson vaatimattomat 13-13 –lukemat muistuttivat kuitenkin koririkasta kymmenminuuttista toisen jakson hyökkäyspään tervanjuonnin rinnalla. Seagulls onnistui pitämään Pyrinnön vain seitsemässä pisteessä, vieden jakson nimiinsä numeroin 15-7 ja karaten puoliajan isolle tauolle 28-20 –johdossa.

Kotiyleisön näkökulmasta ottelu näytti kulkevan tauon jälkeen pitkään turvallisesti kotijoukkueen johtoasemassa. Kolmannen jakson loppupuolella helsinkiläisten jenkkisentteri Terrence Watson nosti Seagullsin 42-32 –johtoon, mutta Pyrintö nousi hyökkäyspään koomastaan neljänneksen viimeisten minuuttien ja päätösjakson alussa, paukuttaen reilussa kolmessa peliminuutissa 9-0 –pisteputken ja nousten jo pisteen päähän isännistä.

Seagullsin vastaus Pyrinnön pisteputkeen ratkaisi lopulta kuitenkin ottelun voittotaistelun kotijoukkueen eduksi. Vajaassa viidessä minuutissa Seagulls onnistui pallonhallinta toisensa jälkeen venyttämään eroa, repäisten jakson puolenvälin jälkeen johtoasemansa jo 14 pisteeseen Timo Heinosen kolmosen myötä.

Tämän jälkeen Seagullsin hyökkäys nousi parrasvaloihin ja piti eron kaksinumeroisissa lukemissa aina päätösminuutin alkupuolelle asti. Esian Henderson kavensi kotijoukkueen johdon lukemiin 70-61, mutta Pyrinnön kiriaikeet jäivät kuitenkin puolitiehen. James Sinclairin kaunisteltua numeroita vapaaheittoviivalta vajaat puoli minuuttia ennen päätössummeria, jäivät tulostaululle komeilemaan Seagullsin vakuuttavat 71-61 –voittolukemat.

Seagullsin voiton kulmakivenä toimi vähemmän yllättäen joukkueen tiivis ja aggressiivinen puolustus. Kotijoukkue onnistui pitämään Pyrinnön heittoprosentit maltillisina, tamperelaisten pussittaessa vain 39% kahden pisteen heitoistaan ja 25% kolmosistaan. Samalla helsinkiläiset pakottivat Pyrinnön 17 pallonmenetykseen.

– Käytettiin välipäivä hyvin vastustajan pelin oppimiseen. Lupaan, että taistellaan Tampereella taas tosissaan ja se, että olet yhtä hyvä kuin edellisessä pelissä ei tule riittämään tässä ottelusarjassa, Seagulls-luotsi Mikko Larkas latasi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Seagulls-sentteri Terrence Watson oli ajoittain lähes pysäyttämätön, urakoiden parketilla reilut 36 minuuttia ja toimittaen tupla-tuplan 19 pisteellä ja 12 levypallolla. Takamies James Sinclair jäi omalta osaltaan levypallon päähän tupla-tuplasta, pussittaen 14 pistettä, repien 9 levypalloa ja jakaen 3 koriin johtanutta syöttöä. Antto Nikkarinen johti helsinkiläisten hyökkäystä reilut 33 minuuttia 12 pisteen ja 6 koriin johtaneen syötön edestä.

Pyrinnön parhaimmistoon perjantai-illan intensiivisessä kamppailussa lukeutuivat 12 pistettä heittänyt Joonas Cavén sekä vahvasti korilevyjen läheisyydessä esiintynyt J’Nathan Bullock (9/11).

Välieräsarjan otteluvoitot ovat tasan 2-2. Ottelusarjan seuraava kamppailu pelataan sunnuntaina Tampereella.