Kotivoittojen trendi sai jatkoa perjantaina Helsingissä, kun Seagulls tasoitti välieräsarjan 71-61 kotivoitolla. Sarja siirtyy nyt tilanteessa 2-2 Tampereella ja Pyynikille, jossa joukkueet kohtaavat viidennessä välieräottelussa sunnuntaina klo 17:00.

Ensimmäisen jakson jälkeen oltiin tilanteessa 13-13. Toisen jakson alku mentiin kuitenkin täysin kotijoukkueen tahdissa isäntien viedessä ensimmäiset kuusi minuuttia 8-0. Seagullsin puolustus salli Pyrinnölle toisella neljänneksellä ainoastaan seitsemän pistettä ja puoliajalle mentiin lukemissa 28-20.

Puoliajan jälkeen Pyrinnön otteissa näkyi piristymisen merkkejä ja punapaidat hinasivatkin itsensä 14-18 jaksovoiton ansiosta neljän pisteen tuntumaan (42-38). Heti päätösjakson alkajaisiksi Antero Lehto nosti vieraat jo pisteen tuntumaan, mutta Seagulls hiljensi runsaslukuisen vieraskannattajaryhmän tuuletukset nopeasti. Kotijoukkue tykitti seuraavat minuutit nimiinsä 14-4 ja karkasi 11 pisteen karkumatkalle. Lopullisen naulan arkkuun iski Timo Heinonen nostamalla Seagullsin 14 pisteen etumatkalle jakson puolivälissä. Tästä Pyrintö ei enää kyennyt nousemaan voittotaisteluun ja Seagulls tasoitti ottelusarjan lopulta kymmenen pisteen erolla.

– Vastustaja pelasi hyvän ottelun, huonot heittoprosentit kertovat siitä, että puolustuspelaaminen oli molemmilla joukkueilla hyvää. Tultiin hyvällä energialla vieraspeliin niin kuin pitääkin, koko ensimmäistä puoliaikaa leimasi kuitenkin se, että meillä oli kauhea kiire voittaa peli ekalla puoliskolla. Toinen puoliaika oli paremmin organisoitua pelaamista, missään tapauksessa ei ansaittu voittoa tänään. Vieraissa pitää olla vielä parempi, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen kertasi ottelua seuran sivuilla.